На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

ЄБРР виділить 3 мільярди євро для України

Керівництво Банку зустрілося з Президентом Зеленським у Києві

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить до 3 мільярдів євро протягом 2022–2023 років для допомоги у забезпеченні подальшого функціонування компаній та економіки України.

Під час візиту до Києва Президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо запевнила Президента України Володимира Зеленського у тому, що Банк рішуче налаштований продовжувати підтримку України, яка обороняється від агресії з боку Росії.

З початку російського вторгнення у лютому ЄБРР виділив понад 1 мільярд євро і планує збільшити цю суму втричі до кінця 2023 року. Основна увага приділятиметься реальному сектору економіки — забезпеченню енергетичної та продовольчої безпеки, відновленню залізничної інфраструктури, а також підтримці фармацевтичної галузі.

Під час зустрічі Президент Зеленський надав інформацію про шкоду, завдану інфраструктурі країни, а також зазначив, що росіяни стали більш інтенсивно атакувати об’єкти енергосистеми.

Інвестиції ЄБРР цього року включають у себе фінансування для українських електроенергетичних компаній, а також до 500 мільйонів євро на підтримання ліквідності Нафтогазу, основного постачальника газу в країні. Також обговорюється можливість виділення додаткових коштів на невідкладні ремонти електроенергетичної системи та муніципальні потреби Києва, Львова та Дніпра. Інвестиції ЄБРР відбуваються за підтримки донорських коштів чи гарантій, наданих США, Євросоюзом та іншими країнами, в тому числі «Великої сімки». Зокрема, нещодавно виділила 200 мільйонів Норвегія.

Президент Зеленський подякував ЄБРР за підтримку. У відповідь Президентка Рено-Бассо висловила захоплення сміливістю та рішучістю українського народу.

Під час дводенного візиту Президентку Банку супроводжували Віце-президент з банківської діяльності Алан Пійю та Керуючий директор у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне. Вони також зустрілися з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, мером Києва Віталієм Кличком і новим Головою Національного банку України Андрієм Пишним та поспілкувалися з керівниками компаній, зокрема «Укренерго», «Укрзалізниці», «Приватбанку» і Dragon Capital.

«Я дуже хотіла зустрітися з Президентом Зеленським, щоб особисто висловити нашу солідарність та підтримку України. Після цієї зустрічі у мене є чітке розуміння масштабів необхідної допомоги, і ЄБРР рішуче налаштований зробити все можливе для виконання своєї ролі, — сказала Президентка Рено-Бассо після завершення візиту. — ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україні, де ми працюємо вже 30 років. Шокує бачити руйнування, завдані російським вторгненням, але водночас стійкість українського народу викликає захоплення. Я сказала це 24 лютого і готова повторювати знову і знову: ми разом з Україною!»

З початку діяльності ЄБРР інвестував близько 18,5 мільярдів євро в українську економіку, з яких 4,3 мільярди євро було вкладено в об’єкти енергетичної та транспортної інфраструктури.

ЄБРР — багатосторонній банк, який підтримує розвиток приватного сектору та підприємницьких ініціатив у 36 країнах на трьох континентах. Банк належить 71 країнам, ЄС та ЄІБ. Мета інвестицій ЄБРР — зробити економіку в регіонах його діяльності конкурентоспроможною, інклюзивною, ефективно керованою, «зеленою», стійкою та інтегрованою.

24.10.2022


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.