На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

ЄБРР підтримує кредити продовольчої безпеки більш ніж на €53 млн в Україні

Посилення продовольчої безпеки в одній з найбільших аграрних економік під час війни — один з ключових елементів плану ЄБРР для підтримки реального сектору економіки

ЄБРР гарантує €30 млн з понад €53 млн кредитного фінансування з метою підтримки продовольчої безпеки в Україні
Три угоди про нефінансований розподіл ризиків — з «ПроКредит Банком», «ОТП Банком» та компанією «ОТП лізинг»
Підтримка є частиною обсягу діяльності в €1 млрд, який ЄБРР планує реалізувати в Україні цього року у співпраці з донорами та партнерами

ЄБРР сприяє посиленню продовольчої безпеки під час війни в Україні шляхом укладення з окремими місцевими банками і лізинговою компанією угод про розподіл ризиків, які покривають більше половини кредитного ризику за їхніми новими кредитами на загальну суму до €53,25 млн. Частка ризиків, яку ЄБРР покриває за угодами з «ПроКредит Банком», «ОТП Банком» (Україна) та «ОТП Лізинг», становить €30 млн.

Інструменти розподілу ризиків ЄБРР збільшують спроможність місцевих фінансових установ надавати доступ до фінансування приватним українським компаніям, які працюють у таких критично важливих аграрних та пов’язаних з аграрним сектором галузях, як вирощування та переробка сільськогосподарських культур, харчова промисловість, транспортування та імпорт. Вторгнення Росії в Україну, що розпочалося 24 лютого, поставило під загрозу весняну посівну кампанію в одній з найбільших аграрних економік, що постачає сільськогосподарську продукцію в багато країн світу.

За угодою з «ПроКредит Банком», який є 14-м за розміром банком в Україні, ЄБРР бере на себе 60% ризику за кредитами на загальну суму до €25 млн, що будуть надані цим банком (тобто €15 млн). За угодою з «ОТП Банком» (9-й за розміром український банк), ЄБРР бере на себе 60% ризику за кредитами на загальну суму до €8,75 млн (€5,25 млн). За угодою з компанією «ОТП Лізинг» ЄБРР покриває 50% ризику за кредитами на €19,5 млн (€9,75 млн).

У всіх інвестиціях, які ЄБРР здійснює в Україні у рамках Пакету стійкості, використовуються інструменти пом’якшення ризиків, що передбачають донорську підтримку. Половина з тієї частки ризику, яку ЄБРР бере на себе за вищезазначеними новими угодами, буде покриватися фінансованою донорами Гарантією покриття перших втрат.

Забезпечення продовольчої безпеки під час війни — один з ключових елементів плану Банку для підтримки реального сектору української економіки, який охоплює п’ять сфер. Спеціальний пакет ЄБРР із підтримки продовольчої безпеки цього року передбачає надання Україні 200 мільйонів євро інвестицій у продовольчу безпеку. До загального обсягу інвестицій €1 млрд, запланованого ЄБРР на цей рік в Україні, також входить підтримка торгівлі, енергетичної безпеки, життєво важливої інфраструктури та фармацевтичної галузі.

Війна також створює ризики для продовольчої безпеки у глобальному вимірі, оскільки Україна є значним експортером продовольчих товарів. Її частка у світовому експорті пшениці становить майже 10%, кукурудзи — 14%, соняшникової олії — 37%.

Сільськогосподарське виробництво наразі потерпає не лише від прямих втрат внаслідок воєнних дій, а й від дефіциту чи відсутності пального, насіння, добрив та техніки. Обмеження судноплавства у Чорному морі створює довгострокові логістичні ризики.

ЄБРР негайно засудив російське вторгнення в Україну 24 лютого та пообіцяв стояти разом з Україною. На початку квітня Рада керуючих ЄБРР проголосувала за призупинення на невизначений термін доступу Росії та Білорусі до фінансування та технічної допомоги ЄБРР. Банк уже закрив свої офіси у цих двох країнах.

На додаток до пакету стійкості для України та сусідніх країн, на які впливає війна, ЄБРР пообіцяв допомогти з фінансуванням відбудови України, коли це дозволять умови.

АТ «ПроКредит Банк» (Україна) є 100% дочірнім банком ProCredit Holding AG & Co. KGaA та одним з лідерів ринку в сегменті фінансування малих і середніх підприємств в Україні. Станом на кінець 2021 р. «ПроКредит Банк» був 14-м за розміром активів ($1 млрд) банком України. 98% його кредитного портфеля складають МСП, решту — приватні клієнти.

АТ «ОТП Банк» (Україна) є 100% дочірнім банком угорського OTP Bank Plc. МСП складають 70% його кредитного портфелю, решта — роздрібні клієнти. Станом на кінець 2021 р. банк посідав 9-е місце в Україні за розміром активів (3,4% від сукупного обсягу активів у банківському секторі).

«ОТП Лізинг» є провідною лізинговою компанією в Україні з часткою ринку близько 39% (розмір лізингового портфеля — $505 млн станом на кінець 2021 р.) зі стабільним фінансовим станом, успішною історією діяльності та ефективною бізнес-моделлю. Компанія фокусується на корпоративних клієнтах з позитивною кредитною історією, міжнародними власниками, провідними позиціями на ринку та збалансованими структурами фінансування. «ОТПЛ» надає послуги фінансового лізингу та управління автомобільним парком корпоративним клієнтам і ММСП по всій країні. Кінцевим власником компанії є OTP Bank Plc. (Угорщина).

12.05.2022


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.