На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Учасники аграрної екосистеми об’єдналися, щоб збільшити прибутки разом

29 жовтня у Міжнародному Виставковому Центрі відбулася Перша конференція з циклу «Збільшення прибутків в агробізнесі», яку організувала агромедіа-агенції SAPIENZA. Захід об’єднав агроекспертів і практиків, які презентували учасникам конференції сучасні інструменти та робочі кейси для підвищення прибутковості агробізнесу.

Про те, як народилася ідея провести конференцію, організатор заходу і засновниця агромедіа-агенції SAPIENZA Катерина Звєрєва сказала наступне:

"Команда нашої агромедіа-агенції багато спілкується з різними учасниками аграрної екосистеми. Кожен підприємець думає про реалізацію власних бізнес-ідей і прибуток, а також про те, як знайти надійних партнерів і клієнтів. У кожного учасника агроекосистеми різні ролі й інтереси, проте саме на стику цих інтересів народжуються нові ідеї і продукти. Конференція «Збільшення прибутків в агробізнесі» — на підсилення її учасників. Завдяки правильному партнерству, інформації та новим зв’язкам процеси в компаніях стають більш ефективними і створюється більше цінності для клієнтів".

Конференція складалася з трьох панелей: «Фінансові інструменти», «IT-рішення для агробізнесу» та «Інструменти агромаркетингу».

На конференції заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Інна Мєтєлєва детально розповіла учасникам заходу про державну політику щодо розвитку агровиробництва.

Екс в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева підказала агровиробникам, як збільшити прибуток за рахунок створення ланцюжка доданої вартості. «Без створення ланцюга доданої вартості в країні, поглибленої переробки та експорту готового продукту під брендом „Made in Ukraine“ ми не зможемо говорити про ефективний розвиток АПК чи всієї економіки України», — зазначила Ольга Трофімцева.

Аналітик агроринків, фахівець з агроекспорту, консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Панкратов розповів учасникам конференції про ефективні підходи до оцінки можливостей компанії щодо експорту, етапи підготовки та пошук покупців продукції на зовнішніх ринках. «Сучасні умови відкритості світу підштовхують українських агровиробників до змін. Отримати більш високу ціну за власну продукцію, підвищити репутацію компанії, отримати надійних міжнародних партнерів та збільшити прибутки можна за умови налагодження системного експорту», — вважає експерт.

Виконавчий директор громадської спілки Ukrainian Food Valley, консультант з агромаркетингу Наталія Маєвська пояснила, у чому полягає поняття екосистемної логіки ведення агробізнесу і як вона допомагає отримувати прибутки, а також розповіла про практичні кейси застосування шерінгових технологій в агробізнесі. "Value networks, тобто мережа створення цінності, допомагає адекватно аналізувати ті моделі бізнесу, які в «ланцюжкову» модель не вкладаються, і дозволяє відкривати нові важливі риси традиційних і тільки на перший погляд «одновимірних» бізнес-моделей," — зазначила Наталія Маєвська.

Інвестиційний банкір, експерт ягідного ринку, власник компанії S. B. Frozen Foods Андрій Жуков дав відповідь на питання, чому варто інвестувати в агросектор, назвав популярні сфери інвестування та інвестиційно привабливі ніші. «Займаючись вирощуванням пшениці, кукурудзи, соняшника, багато українських аграріїв отримують стабільний дохід, проте останнім часом в Україні показує зростаючу динаміку ще і ягідний бізнес. У нього можна не тільки вкладати фінанси, а й збільшувати обсяги бізнесу», — переконував він.

Директор з розвитку бізнесу APS smart Олександр Бородай навчив учасників заходу, як з допомогою системи оптимізації закупівель зекономити фінанси, ресурси та час. У своєму виступі Олександр Бородай представив аудиторії унікальну систему APS SMART, яка забезпечує автоматизацію повного циклу закупівель, прозорість всіх закупівельних процедур на будь-якому етапі, оптимізує управління закупівлями та надає можливість заощадити до 20% на їх обсязі. «З APS SMART можна моніторити залишки на складах, аби уникнути зайвих закупівель і витрат, а також інтегрувати з будь-якою ERP-системою. І це далеко не всі можливості системи», — розповів Олександр Бородай.

Співзасновник компанії Amohive Олег Клочко розказав, хто такий бджоляр зі смартфоном і як сервіс запилення плодоовочевих культур допоможе збільшити врожайність. У своєму виступі Олег Клочко розповів про унікальну розробку групи українських та польських інженерів, яким вдалося створити справжню мережу з «Пасік Майбутнього». «Тут кожен „розумний вулик“ обладнано електронними IoT пристроями, які цілодобово та цілорічно передають інформацію про життя та продуктивність бджіл пасічникам безпосередньо на смартфон. Саме „Пасіки Майбутнього“ дозволять створити в Україні абсолютно новий ринок — ринок запилення плодоовочевих культур, за рахунок функціонування якого збільшується врожайність та якість, і ефект від якого оцінюється за різними джерелами до $1 млрд для України щорічно», — впевнений Олег Клочко.

Адвокат і експерт з міжнародного корпоративного права Юлія Курило на прикладах з власної практики детально розібрала тонкощі залучення інвестора в агробізнес. Особливу увагу експерт з міжнародного корпоративного права приділила тому, як правильно організувати процес підготовки документів з юридичної та фінансової точки зору, порекомендувала як правильно працювати з інвесторами.

Крім того Юлія Курило розповіла, яким має бути чек-лист критеріїв для компанії, яка починає пошук інвестора, а також докладно розібрала кейс щодо залучення інвестицій в агропромисловості, і все це з юридичної точки зору експерта-практика.

Адвокат, старший юрист практики земельного та аграрного права ЮФ TOTUM Тетяна Онищенко розповіла учасникам конференції, як убезпечити себе від рейдерських захоплень в умовах відкриття ринку землі. «Власники агробізнесу наразі дуже добре розуміються на тому, як виглядає рейдерство, а також наскільки важко захистити власні права у широко розповсюджених конфліктних ситуаціях. Які схеми найбільш популярні серед рейдерів, які інструменти для захисту стануть найбільш дієвими та з чого складається боротьба з наслідками рейдерської атаки — на всі ці питання ми дамо відповіді», — зазначила юрист.

Технічний спеціаліст компанії TFM Михайло Вініченко підготував практичний кейс про те, як економія змащувальних матеріалів може збільшити прибутки агрокомпанії. «Без надійних змащувальних матеріалів, в першу чергу, моторних та трансмісійних олив та низки технічних рідин, не можлива надійна та, головне, безперебійна робота сільгосптехніки у полі тоді, коли це найбільш потрібно — в період весняної посівної чи осіннього збору врожаю. А отже від того, як саме буде підготовлений к роботі ваш трактор, комбайн чи вантажний автомобіль для перевезення сільгосппродукції залежать прибутки в агробізнесі»,- зазначив він.

Експерт з питань аграрного страхування, радник проекту «Агроріск» Ірина Головко розповіла про основи роботи та потенціал індексного страхування. "Новий індексний продукт страхування — унікальна, інноваційна розробка, якої ще не було на агроринку України. «Агроріск» спільно з міжнародними перестраховими компаніями дарують Україні сучасні технології і можливості", — повідомила вона.

03.11.2019


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.