На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

АМКУ та "Укрмолпром" обговорили проблемні питання на ринках молока та молочних продуктів

20 червня 2019 року представники АМКУ провели робочу зустріч з представниками Національної асоціації молочників України «Укрмолпром», яка об’єднує переробні підприємства молочної галузі, серед яких такі потужні учасники ринку, як АТ «Молочний Альянс», підприємства холдингу «Мілкіленд-Уркаїна», "ВО «Моліс», ГК «Формула смаку» та інші.

Представники «Укрмолпром» окреслили структуру ринків, розповіли про актуальну ситуацію на переробних підприємствах молочної галузі, а також зазначили внутрішні та зовнішні чинники, які мають істотний вплив на галузь. Зокрема, тенденція до зростання дешевого імпорту, що призводить до витіснення українських виробників з ринку. У наслідок чого Україна з експортоорієнтованої перетворюється на імпортозалежну країну.

За інформацією «Укрмолпром», підприємств з вертикально-інтегрованою структурою в молочної галузі небагато, при цьому хронічний характер носить недозавантаженість виробничих потужностей підприємств.

На робочій зустрічі також обговорено наслідки введення в дію у повному обсязі нового національного стандарту на молоко-сировину коров’ячу у 2020 році. Так, на думку Асоціації, такі стандарти у першу чергу вплинуть на можливість домогосподарств населення, які не мають спеціального обладнання, реалізувати «домашнє молоко» переробним підприємствам.

На думку «Укрмолпром», наразі закупівельні ціни на молоко-сировину, що закуповується у населення для промислової переробки, є виважені, та враховують його якість. При цьому наразі не використовуються єдині підходи/показники якості молока (норм масових часток жиру та білку) при формуванні закупівельної ціни на молоко-сировину. Витрати переробних підприємств на логістику є досить високими.

Крім того, представники Асоціації наголосили про такі проблеми галузі, як висока ставка ПДВ (20%) на готову молочну продукцію, яка є найбільшою в Європі. Така ставка значно підвищує ціну на молочну продукцію та призводить до зниження попиту на неї зі сторони споживачів.

Одним із шляхів розвитку галузі Асоціація вбачає достатню державну підтримку, яка б надала можливість для розвитку та будівництва нових ферм, оскільки діючих державних програм та виділених коштів недостатньо. У свою чергу відстежувана цільова державна підтримка виробникам сирого молока, призвела б до підвищення його кількості та якості.

На робочій зустрічі представники «Укрмолпром» надали аналітичні матеріали щодо стану галузі, які будуть опрацьовані та використані Комітетом під час здійснення своїх повноважень.

26.06.2019


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.