На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Через погодні умови в аграріїв затягується посівна

Погодні умови впливають на посівну кампанію в Україні. Поки в одних областях ішли дощі, які не дозволяли вийти в поле, в інших стояла спека і аграрії навпаки — чекали вологи.

На велику кількість опадів та неможливість вчасно засіятись нарікають аграрії у ряді областей Західної, Центральної та Північної України — Вінницькій, Хмельницькій, Львівській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Чернівецькій та інших областях. У цих регіонах пройшли сильні дощі з грозами, а подекуди і градом. Декотрим господарствам це завадило вчасно засіяти сою, соняшник, кукурудзу. Ще одна несприятлива ситуація, яку створюють опади, — неможливість вчасно внести добрива на ранні зернові та зерно-бобові культури, які уже зійшли. Окрім того, надмірна вологість провокує появу хвороб у рослин — кореневої гнилі, борошнистої роси та септоріозу на зернових.

«Опадів дуже багато, не встигаємо ні сіяти, ні обробляти, ні вносити захист. Від запланованих посівів незасіяними залишилось відсотків 70 площ. А втрата посіву і обробіток культур не в тій фазі росту — це безпосередній вплив на урожайність: вона може бути зниженою. В основному залишилось посіяти сою, частково — соняшник. Обробіток не встигаємо проводити на зернових, ріпаку», — розповідавє Михайло Клешір із Чернівецької області.

Деяким сільгоспвиробникам доводиться пересівати культури, оскільки сильні дощі їх змили.

"У багатьох, хто раніше посіяв, позмивало сходи, можливо потрібно буде пересівати, — розповідає директор ФГ «Барда-2007» Йосип Бомк, що у Хмельницькій області. — В одного товариша кілька гектарів сої змило повністю. Зараз дощу немає, то поки сіємо. Але в подальшому знов передають грози. Ми втрачаємо строки посіви сої, не знаю, коли ми маємо її посіяти."

Разом з тим на півдні та сході України — в Донецькій, Луганській, Миколаївській, Херсонській, Одеській областях — опади пройшли помірні. А в деяких районах Запорізької області впродовж місяця була посуха.

«У четвер на кінець-то пройшли дощі і ситуація поліпшилась. До дощів була напружена ситуація з яровими ячменями, горохом, бо все горіло. Добре, що хоч не було максимальних температур. Для нас цей дощ дуже бажаний», — розповідає директор ПП «Укрлітагро» Сергій Шарапов із Запорізької області.

За даними Укргідрометцентру з 27 квітня по 6 травня на Західній і Північній частині України випала місячна або навіть півторамісячна норма опадів. Така кількість вологи призводить до перезволоження верхніх шарів ґрунту та високої відносної вологості повітря.

Прес-служба
ВАР

11.05.2019


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.