На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Вікторія Талпа: На зустріч бізнесу

Щороку, відповідно до Указу Президента України проводиться Всеукраїнський тиждень права приурочений до Дня прав людини. Саме 10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН проголосила Загальну декларацію прав людини.
Людина, її права та свободи відповідно до Конституції України визнані найвищою соціальною цінністю.
За загальними конституційними принципами, держава гарантує для своїх громадян належні умови для життя, належний рівень освіти, належне медичне обслуговування, належне соціальне забезпечення та інші гарантії, які мають реалізовуватись у країні шляхом прийняття відповідних нормативно-правових актів. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави, щодо захисту населення.
Що стосується органів Державної фіскальної служби, то одним із основних наших принципів діяльності є забезпечення додержання та можливості реалізації прав людини, а також гарантування законності та правопорядку в системі оподаткування.
Відповідно до ст. 52, 53 Податкового кодексу України, платники податків мають право отримувати безоплатно письмову консультацію від податкового органу. Але слід зазначити, що податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.
В межах компетенції за період з 01.01.2018 по 30.11.2018 Одеським управлінням Офісу ВПП ДФС платникам податків надано 25 індивідуальних податкових консультацій, що на 17 податкових консультацій більше ніж у 2017 році.
Платники податків, які діяли на підставі індивідуальних, письмових консультацій, не можуть бути притягнутими до фінансової відповідальності. У разі не згоди платника податків із наданою йому письмовою консультацією та якщо він вважає, що зміст консультації порушує його права та законні інтереси, платник податків може звернутись із адміністративним позовом до суду про скасування такої консультації та зобов’язанням видати йому іншу.
Таким прикладом є дві судові справи № 815/5406/15 та № 814/2306/17 із зазначеним предметом спору, які знаходились на супроводжені Одеського управління ВПП ДФС, рішеннями Одеського апеляційного адміністративного суду, справи були вирішені на користь податкового органу. Тим самим, суд підтвердив позицію податкового органу, що зміст наданих податкових консультацій відповідає нормам податкового законодавства України та не порушує права платників податків.
Невиконання державою покладених на неї обов’язків щодо соціального забезпечення та захисту громадян породжує масові звернення до суду з позовами про визнання неправомірними дій державних органів, які мають забезпечувати реалізацію певного нормативно-правового акта. Саме інститут адміністративного судочинства покликаний поставити суб’єкта владних повноважень на один щабель із громадянином і зобов’язати його довести в суді правомірність своїх рішень, дій та бездіяльності. Проте, як показав аналіз судової практики, правовий захист соціально незахищених верств населення залишається актуальною проблемою для судової системи України.
Поява великої кількості спорів щодо соціальних виплат за різними видами соціального забезпечення досягла критичної межі та паралізувала діяльність адміністративної юстиції. У той час, як настановами Європейського суду з прав людини, наданими у пілотних рішеннях, рекомендовано не допускати нагромадження в реєстрі суду справ, у яких йдеться про аналогічні порушення прав, які суд повинен захищати, оскільки це заважає ефективному розгляду інших справ. Більше того, в накопичених «соціальних» справах відсутній правовий спір, а сотні тисяч таких справ є наслідками адміністративної практики органів державної влади.
Вікторія Талпа підкреслює, незнання законодавства не звільняє від відповідальності, тому будь-які питання щодо застосування норм чинного законодавства у сфері оподаткування які виникають в роботі легше вирішувати зразу, не допускаючи до штрафів, а ще гірше до судів. Ми завжди за вирішення проблем чи спорів тільки мирним шляхом. Щоб скористатися своїм правом на безоплатну правовому допомогу платникам податків варто просто звернутися та отримати консультацію фахівців.

Одеське управління Офісу ВПП ДФС

10.12.2018


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.