На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Фітосанітарний стан сільськогосподарських рослин 2 листопада 2018 року

Температурний режим звітного періоду повсюди сприяв розвитку та поширенню хвороб у посівах озимих культур. Борошнистою росою охоплено 0,5–5% рослин. Септоріозом, кореневими гнилями, осередково бурою листковою іржею уражено 1–3, макс. 8% рослин (Полтавська, Львівська обл.). Для збереження зимостійкості рослин посіви за потреби оздоровлюють рекомендованими фунгіцидами та проводять позакореневе підживлення ріст регулюючими речовинами.
У степових, осередково лісостепових областях переважно у посівах озимої пшениці, розміщеної після стерньових попередників, триває малоактивне живлення личинок хлібної жужелиці, які чисельністю 0,2–2 екз. на кв.м пошкодили 2–4% рослин. У вищезазначених посівах відмічається осередкова шкідливість личинок злакових мух, яких виявляють на 5–25% обстежених площ за середньої чисельності 2–5, макс. 9 екз. на кв.м (Київська обл.). Ними пошкоджено 0,5–6% рослин. Гусениці озимої совки в чисельності 0,5–2 екз. на кв.м пошкодили до 4% рослин. Сисними шкідниками заселено та пошкоджено від 5 до 16% рослин культури.
За надпорогової чисельності (2–3 і більше личинок жужелиці, гусениць озимої совки на кв.м) та температури повітря не нижче +5°С озимі зернові у фазу кущіння захищають через осередкові чи всуціль полів обприскування дозволеними до використання інсектицидами.
На 15–58% обстежених площ озимого ріпаку 2–10% рослин хворіють на пероноспороз, фомоз, альтернаріоз, білу плямистість, які охопили 3–15% рослин. За наявності інфекції та для стримування росту листя і підвищення стійкості до екстремальних погодних умов необхідно провести обприскування фунгіцидами.
Подекуди відмічається шкідливість хрестоцвітих блішок, які за щільності 1–3 екз. на кв.м пошкодили 2–10% рослин. Скрізь несправжніми гусеницями ріпакового пильщика пошкоджено 2–6% рослин чисельністю 1–3 екз. на кожну. Подекуди ріпаком харчуються капустяна попелиця, листкоїд, білани, підгризаючі та листогризучі совки.
Погодні умови та достатня кормова база сприяють активному розселенню та розмноженню мишоподібних гризунів, здебільшого полівок повсюди, осередково у Черкаській області курганчикової миші та нориці звичайної.
Скрізь, на 10–83% площ озимих пшениці та ріпаку виявлено 1–3, макс. 5 жилих колоній на гектарі в осередках Волинської та Херсонської областей. Багаторічні трави, неорні землі, поля після пізніх просапних культур заселені гризунами на площі 18–100% по 2–5, макс. 6–8 (Івано-Франківська, Волинська, Чернівецька обл.), в осередках до 10 жилих колоній на гектарі в Київській області. Найвірогідніше, в разі не проведення винищувальних заходів у цих угіддях, гризуни переходитимуть в озимину.
В господарствах здійснюється фітосанітарний нагляд за посівами озимих зернових та ріпаку.

За оперативною інформацією Головних управлінь Держпродспоживслужби про хід робіт із захисту рослин станом на 02 листопада 2018 року:
1. Для проведення робіт із захисту посівів сільськогосподарських культур поставлено на ринок, з урахуванням наявних, 40,2 тис. тонн пестицидів, або 109% до потреби пестицидів на 2018 рік, в тому числі — 23,6 тис. тонн гербіцидів, або 108% до потреби препаратів.

2. Захист посівів сільськогосподарських культур від шкідників, хвороб та бур’янів проведений на площі: всього 45,7 млн. га (в 2017 році — 44 млн. га), в тому числі біологічний метод захисту рослин застосовано на 1,8 млн.га сільгоспугідь (в 2017 році — 2 млн. га).

3. Захисні заходи від мишоподібних гризунів проведені на площі 210 тис.га (в 2017 році — 68 тис. га), в т.ч. оброблено 100 тис. га (в 2017 році — 31 тис. га) озимих зернових культур.
Для проведення всього комплексу заходів захисту рослин від шкідливих організмів всього використано 39,4 тис. тонн пестицидів і біопрепаратів. Догляд за посівами озимих культур триває.

06.11.2018


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.