На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Індекс цін на продовольчі товари ФАО залишається на стабільному рівні у серпні

Різке зростання цін на пшеницю через посуху негативно впливає на перспективи виробництва

06 вересня 2018, Рим — Індекс цін на продовольчі товари залишається на стабільному рівні у серпні через пожвавлення ціни на зернові, хоча на рослинні олії та цукор спостерігається зниження цін.

Середнє значення індексу цін, що було оприлюднене сьогодні, склало 167.6 пунктів у серпні, що практично не змінилося у порівнянні з тим, що було у липні і на 5.4 відсотки нижче ніж серпневий показник 2017 року.

Індекс цін ФАО на зернові зріс на 4.0 відсотки протягом місяця, ціни на пшеницю збільшилися вдвічі переважно через негативні прогнози на врожай у ЄС та Російській Федерації. Міжнародні котирування кукурудзи збільшилися більш ніж на 3.0 відсотки, тоді як котирування рису знизилися протягом місяця.

Середнє значення цін ФАО на рослинні олії знизилося на 2.6 відсотки у порівнянні з липневими показниками, наближаючись до тих, що були три роки тому, оскільки котирування пальмової, соєвої та соняшникової олії знизилися у зв’язку із збільшенням обсягів виробництва, тоді як зниження котирувань пальмової олії, стало наслідком млявого попиту на імпорт у світі.

Індекс цін ФАО на молочну продукцію вже третій місяць поспіль знижується, у серпні він на 1.5 відсотки нижче в умовах сезонного зниження обсягів. Хоча посухи можуть негативно вплинути на збільшення обсягів виробництва молока у частині Європи та Австралії, перспективи виробництва у Новій Зеландії поліпшуються.

Індекс цін на цукор знизився на 5.4 відсотки порівняно з серпневим рівнем та досяг пікового значення за десятиріччя внаслідок значного послаблення курсу валют основних експортерів — Бразилії та Індії.

Індекс цін на м’ясо ФАО залишився практично незмінним протягом місяця, тоді як ціни на свинину та баранину зросли через високий попит на імпортну продукцію у Китаї, компенсуючи зниження ціни м’яса птиці та яловичини, при чому останні зазнали тиску через надлишкову експортну пропозицію у США.

Нові перспективи для виробництва зернових у світі

За прогнозами ФАО очікується, що обсяги світового виробництва злакових у 2018 році досягнуть 2 587 млн тон, що становить невелике збільшення з липня, але є нижчим за показник, що був три роки тому і на 2.4 відсотки нижче рекордного рівня за минулий рік.

Згідно зі «Звітом щодо пропозиції зернових та попиту на зернові», опублікованим ФАО сьогодні, виробництво пшениці у світі цього року скоротиться до 14 млн тон, що становить майже 722 млн тон та є найменшим врожаєм з 2013 року. Посуха та спека підсилили скорочення врожаю у Європі.

З іншого боку, обсяги продукції фуражних зернових у світі склали 15 мільйонів тон з липня, з перспективами для виробництва кукурудзи у Китаї, Україні та США, на противагу скороченню в ЄС та Російській Федерації. За останніми прогнозами ФАО, у 2018 році обсяги фуражних зернових складатимуть близько 1 354 млн тон, що на 2.6 відсотки нижче за рівень 2017 року.

Тим часом, очікується, що обсяги продукції рису зростуть до 1.3 відсотків порівняно з відповідним періодом минулого року та досягнуть нових рекордних показників майже 512 млн тон у 2018 році, підтримуючи відновлення виробництва у Бангладеш та В’єтнамі, а також посилення спроб відновлення у Шрі Ланці та США.

За останніми прогнозами ФАО, використання зернових у світі зросте до 2 648 млн тон переважно через збільшення постачання кукурудзи для фуражного та промислового використання, а також стабільного врожаю рису.

Співвідношення запасів зернових до споживання знизиться, особливо в Китаї, ЄС та Російській Федерації, а також очікується, що світові запаси зернових знизяться до 27.3 відсотків, що буде означати перше зниження за пять років. Очікується, що світова торгівля зерновими у 2018–2019 р.р. буде становити 414 млн тон, що на 1.5 відсотки нижче рекордних показників минулого року.

07.09.2018


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.