На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

ОЕСР-ФАО: Уповільнене зростання населення призведе до зниження попиту на продовольство

4 липня 2018, Париж — Світове сільськогосподарське виробництво неухильно зростає, вже досягнувши рекордних рівнів у 2017 році по більшості видів зернових, м’яса, молочних продуктів і риби, і рівень запасів зернових також досяг історичного максимуму, згідно зі щорічною доповіддю Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР ) і Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Сільськогосподарський прогноз ОЕСР-ФАО на 2018–2027 роки свідчить про ослаблення зростання глобального попиту на сільськогосподарські товари і продукти харчування, а також про подальше підвищення продуктивності в цьому секторі. В результаті цього очікується, що ціни на основні сільськогосподарські товари залишаться на низькому рівні протягом наступного десятиліття. У доповіді, представленій в Парижі Генеральним секретарем ОЕСР Анхелем Гурріа і Генеральним директором ФАО Жозе Граціану да Сілвою, ослаблення загального показника попиту пояснюється уповільненням темпів його зростання в найбільших країнах з економікою, що розвивається, стагнацією споживання основних продуктів харчування на душу населення і подальшим поступовим зниженням глобальних темпів зростання населення.

У доповіді прогнозується, що протягом найближчого десятиліття світове виробництво сільськогосподарської продукції та риби виросте приблизно на 20%, але цей показник буде в значній мірі варіюватися в різних регіонах. Очікується стійке зростання в регіонах, що розвиваються з більш стрімким зростанням населення, включаючи країни Африки на південь від Сахари, Південну і Східну Азію, а також Близький Схід і Північну Африку. Навпаки, в розвинених країнах, особливо в Західній Європі, очікується зниження темпів зростання виробництва.

Ослаблення глобального попиту збережеться протягом найближчого десятиліття, чому сприятиме зниження темпів зростання населення, низький рівень споживання на душу населення за основними продуктами харчування і уповільнення зростання попиту на м’ясну продукцію. Зниження зростання попиту на м’ясні продукти призведе до уповільнення попиту на зернові та білкову їжу, яка використовується в якості кормів для тварин.

З уповільненням зростання споживання і виробництва, темпи зростання торгівлі сільськогосподарськими продуктами і рибою, за прогнозами, скоротяться в два рази в порівнянні з попереднім десятиліттям. Очікується збільшення чистого експорту з країн і регіонів з багатими земельними ресурсами, головним чином, з Північної і Південної Америки. У країнах з високими темпами зростання населення, зокрема на Близькому Сході і в Північній Африці, в країнах Африки на південь від Сахари і в Азії, буде спостерігатися зростання чистого імпорту.

Європа та Центральна Азія

Обсяги виробництва сільськогосподарської продукції в Європі і Центральній Азії зростуть за наступне десятиліття на 9%. При цьому 55% ​​зростання буде забезпечено за рахунок зернового сектора, в той час як сектор тваринництва забезпечить 38% зростання, а рибальство — 7%.

Регіон вже забезпечує близько 45% світового виробництва пшениці, кормового зерна і олійних культур, а також 18% цукру. Згідно сільськогосподарському прогнозом, очікується, що виробництво буде як і раніше зосереджена на зернових і олійних культурах, незважаючи на те, що до 2027 року передбачається його зниження до 16%.

Згідно з прогнозом, регіон продовжить залишатися основним експортером пшениці з ключовими країнами-експортерами, такими як Росія, Україна і Казахстан, сукупна частка експорту яких становить 24%. За рахунок збільшення обсягів виробництва пшениці частка цих трьох країн в світовому обсязі експорту пшениці зросте з 33% до 35%.

Прогнозується збільшення обсягів виробництва тваринницької продукції у відповідь на зростаючий внутрішній попит. Виробництво молока в регіоні до 2027 року виросте на 9% в порівнянні з 2015–2017 роками. Європа і Центральна Азія є найбільшими виробниками сиру в світі, на частку яких припадає близько 52% всього світового виробництва. Очікується, що в наступному десятилітті обсяг виробництва сиру збільшиться на 14,5%, причому основне зростання припаде на країни Європейського союзу.

Сільськогосподарський прогноз ОЕСР-ФАО на 2018–2027 роки можна безкоштовно завантажити в iLibrary ОЕСР. Ви можете також переглянути дані в нашому інтерактивному інструменті Compare Your Country або завантажити дані на сайті http://www.agri-outlook.org/

04.07.2018


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.