На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Мирослав Продан: Ми рішуче налаштовані на максимально ефективну реалізацію в Україні Програми з контролю за контейнерами

Державна фіскальна служба України втілює найкращі світові практики по контролю за контейнерними перевезеннями для ефективної боротьби з незаконним обігом наркотиків, зброї та фальсифікованих товарів.
В.о. Голови ДФС Мирослав Продан у Відні зустрівся з керівництвом Програми контролю за контейнерами (Container Control Programm; CCP), щоб прозвітувати про перші результати приєднання України до відповідної глобальної системи.
Нагадаємо, що 16 січня Мирослав Продан, Голова Державної прикордонної служби (ДПСУ) України Петро Цигикал та директор Департаменту політичного аналізу та громадських зв’язків Управління з наркотиків та злочинності (УНЗ) ООН Жан-Люк Лемайо підписали Меморандум про взаєморозуміння. Це стало правовою основою для реалізації проекту міжнародної технічної допомоги у рамках впровадження в Україні CCP.
Вже 2 березня в Одеському порту запрацював Перший підрозділ припортового контролю в Україні, куди увійшли представники Одеської митниці ДФС та ДПСУ. А вже за 5 днів роботи підрозділ за участі кінологічної команди припинив спробу незаконного переміщення понад 18 кг необробленого бурштину.
«Україна стала 49-м учасником Програми з контролю за контейнерами Всесвітньої митної організації та УНЗ ООН, і зі свого боку ДФС докладе максимум зусиль для того, щоб ця Програма була максимально реалізована. Підрозділ буде максимально ефективним і забезпечить повне виконання всіх завдань, які перед ним ставляться. Впевнений, що участь Україні в Програмі з контролю за контейнерам зробить свій вагомий внесок у зміцнення безпеки в регіоні, а також у міжнародну співпрацю, спрямовану на боротьбу з транснаціональною злочинністю», — зазначив очільник ДФС.
Вже наприкінці березня планується відкриття аналогічного Підрозділу на базі митного посту «Аеропорт Бориспіль» Київської митниці ДФС, а в перспективі — в інших портах для посилення контролю за контейнерами, ефективної координації контролюючих служб, аналізу, обміну інформацією та підвищення рівня безпеки зовнішньої торгівлі.
За його словами, завдяки підтримці Уряду Канади підрозділ забезпечений технічними засобами контролю, має доступ до національних та міжнародних баз даних, що дає можливість проводити огляд контейнерів з можливим ризиком. Найближчим часом Підрозділ отримає мобільну лабораторію HazMat для проведення аналізу фізичних та хімічних характеристик переміщуваного товару, а також прилади для експрес-дослідження наркотичних засобів.
Керівництво Програми контролю за контейнерами відзначили позитив у роботі Одеського підрозділу та висловили впевненість у тому, що він стане зразковим у рамках Програми. Також обговорили найкращі практики та майбутні перспективи роботи у рамках CCP. Зокрема, мова йшла про можливості удосконалення обміну інформацією між аналогічними підрозділами в різних країнах, уніфікації програмного забезпечення та змісту інформації, якою обмінюються.
Зацікавленість у співробітництві з українським підрозділом припортового контролю висловили Болгарія та Румунія, які мають аналогічні підрозділи, а ефективна співпраця ще й з підрозділом Грузії сприятиме безпеці в регіоні в цілому.
«ДФС готова до розширення співробітництва і розгляду нових пропозицій, які сприятимуть посиленню правоохоронного напряму діяльності митних органів України», — наголосив Мирослав Продан.
Сторони також домовилися про проведення регулярних зустрічей керівників підрозділів Чорноморського регіону. Зі свого боку представники ДФС запропонували провести першу зустріч на території України.

Прес-служба ДФС України

15.03.2018


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.