На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Ключовий пріоритет Держрибагентства на 2017-2018 роки – розвиток аквакультури

На території України знаходяться понад 50 тисяч водойм, які придатні до риборозведення. Це надзвичайний потенціал, який за науковими розрахунками спроможний дати до 130 тис тон риби в рік. Тож ключовий пріоритет Держрибагентства на 2017–2018 роки — розвиток аквакультури. Про це повідомив т.в.о. Голови Держрибагентства Андрій Кравченко 23.11.2017 на круглому столі на тему: «Рибна галузь України: здобутки, проблеми та перспективи». Захід проходив в Національному університеті біоресурсів і природокористування.
На події були присутні представники Держрибагентства, асоціації «Українська аквакультурна спільнота», Національного університету біоресурсів і природокористування, інших органів державної влади, Торгово-промислової палати України, громадські організації, фахівці, науковці та освітяни, що працюють в галузі.
Під час круглого столу обговорювались наступні питання — сучасний стан, проблеми та шляхи розвитку аквакультури в Україні. Йшла мова про механізми взяття в оренду частки водойми загальнонаціонального значення, яким чином підприємці галузі можуть отримати кредити, сучасні умови промислу в Азовському та Чорному морях тощо. Крім того, на зустрічі була представлена Дорожня карта розвитку аквакультури в Україні.
Також Андрій Кравченко презентував динаміку вилову біоресурсів, вселення, імпорту та експорту риби на ринку за 2016 рік. Він наголосив, що Україна є членом двох міжнародних організаціях з управління рибальством — Комісії по збереженню морських живих ресурсів Антарктики (ККАМЛР) та Організації з рибальства у Північно-Західній Атлантиці (НАФО). Також виокремив ключові тенденції та розказав про перспективи розвитку рибної галузі на наступний рік.
Виконавчий директор асоціації «Українська аквакультурна спільнота» Юрій Яременко підкреслив, що рибна галузь має широке поле для розвитку. Проте важливим є подолання деяких перепон як-то: законодавчі колізії, внесення правок до правил проходження ветеринарної експертизи тощо.
Крім того, він закликав учасників круглого столу до співпраці, взаємодії і координації та запропонував 2018 рік визнати роком рибництва в Україні.
Нагадаємо, організаторами круглого столу виступили: асоціація «Українська аквакультурна спільнота», Державне агентство рибного господарства України, Національний університет біоресурсів і природокористування України та Торгово-промислова палата України. Проведення цього заходу також підтримує керівництво представництва ФАО ООН в Україні.

24.11.2017


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.