На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Україна залучатиме морських перевізників з Азії до Балтики, вдосконалюючи свої порти

• Міністр веде переговори з портами Dubai, China Shipping, Hutchison
• Уряд прагне передати чорноморські порти у концесію
Україна, чиї торговельні зв’язки з Росією були розірвані через збройний конфлікт у східних регіонах, намагатиметься компенсувати цю втрату, ставши транзитним хабом для поставок з країн Перської затоки, Азії, Китаю до скандинавських країн і країн Балтики.
Уряд хоче створити «комфорт і впевненість» для бізнесу і щосили намагається змінити громіздку митну політику, зменшити високі портові збори і покращити складну логістику, сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв’ю Bloomberg у Києві. Кабмін веде переговори з декількома міжнародними компаніями, шукаючи інвесторів для модернізації чорноморських портів, залізниці та річкового транспорту.
«Я хотів би привести переговори з China Shipping і Портом Dubai до успішного завершення», — сказав В. Омелян, додавши, що Адміністрація Порту Dubai розглядає можливість інвестицій в Одеський порт. «Ми почали обговорювати попередні можливості з Hutchison Port Holdings Ltd. Існує чітке розуміння того, що логістика в портах України не відповідає сучасним вимогам. Багато портів повинні бути перебудовані».
Найбільша країна Європи за площею після Росії розраховує на іноземні інвестиції, щоб пришвидшити відновлення після 18-місячного спаду. Крім протистояння на Сході і взаємних з Росією торговельних санкцій, Кабмін і його західні донори борються з бюрократією та корупцією, якаі відлякують інвесторів. Парламент досі не затвердив нові закони про приватизацію, концесію, про стратегії залізничного і річкового транспорту для підвищення потенціалу країни в якості глобальної транзитної країни.
«Інвестори з Азії, Європи і США знаходяться в контакті з нами,» — сказав Омелян, — «Вони зацікавлені в портовій інфраструктурі, стивідорних компаніях, приватизації та концесії».
Концесії портів
Україна планує запропонувати порт Октябрськ у Миколаївській області у концесію, після того, як Парламент схвалить закон про концесії, складений разом з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку, сказав Омелян. Якщо все піде добре, сказав він, більші порти, такі як Південний або Іллічівський також будуть запропоновані у концесію.
Влада скоротила портові збори для вантажних суден на 50 відсотків, сказав міністр, додавши, що політика спрощення логістики для транзитних вантажів триватиме. Україна має 13 морських портів, за винятком п’яти портів в анексованому Криму. За даними Фонду держмайна, інфраструктура порту на 70 — 90 відсотків зношена.
За словами міністра, General Electric Co. зацікавлена у можливому виробництві локомотивів в Україні, якщо буде хоча б план розвитку залізниці на п’ять років, що б забезпечило замовлення від 40 до 50 двигунів на рік. Україна підписала у вівторок угоду з Bombardier про співпрацю для спільного виробництва локомотивів.
Українська залізнична монополія «Укрзалізниця» потребує оновлення своєї інфраструктури та заміни старих колій, щоб збільшити швидкість і об’єми перевезень. Кабмін потребує приватних інвестицій для управління деякими секторами залізничної системи України, для виробництва локомотивів та інвестування у рухомий склад, сказав міністр.
«Якщо закон про залізничний транспорт буде прийнятий Парламентом, як ми і пропонуємо, то будуть і приватні інвестиції,» сказав Омелян.
Дунай, Дніпро
Країна співпрацює з Польщею та Білоруссю у розширенні річкових зв’язків між Чорним та Балтійським морями для перевезення товарів Дніпром, Дунаєм та іншими річками. Влада прагне розвивати судноплавство на річці Дніпро в напрямку південних портів оскільки місцеві та іноземні підприємства , за словами Омеляна, «все більше і більше зацікавлені у цьому». Новий закон про внутрішні водні перевезення сприятиме залученню приватних інвестицій у цей сектор, сказав він.
Уряд хоче знайти «формулу успіху» для продажу Дунайської судноплавно-стівідорної компанії та використовувати її флот для запуску барж річкою Дніпро, сказав міністр.


14.07.2016


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.