На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Київські митники затримали колекцію друкованих видань сорокових років ХХ століття

Київські митники запобігли незаконному переміщенню за кордон у міжнародному поштовому відправленні колекції журналів «Советское фото» та довідників фотографа, які, за висновком експертів, мають не лише культурну, а й історичну, художню та наукову цінність. Надрукована ця періодика у 1929–1941 роках.
Друковані видання з явними ознаками старовини київські митники виявили під час митного контролю посилки, яка прямувала з Вінничини до Китаю. Для визначення належності видань до культурних цінностей, їх було скеровано на експертизу до Національного музею історії України.
За висновками експертів, збірка матеріалів, наданих до експертизи, має ознаки колекції. До неї увійшли підшивка журналів «Советское фото» 1938–1941 років, окремо — 21 журнал «Советское фото» цього ж періоду та два календарі-довідники фотографа на 1929–1931 років.
Як зауважили фахівці музею, ці календарі-довідники — одні з перших спеціалізованих радянських видань, присвячених різним аспектам фотографічної справи. Видання ж «Советское фото» можна вважати унікальним свідченням як загальної радянської, так і української радянської історії. Інформація, яка міститься на сторінках видання, є цінною для дослідників історії фотомистецтва, розвитку прийомів та засобів фоторепортажу.
Частина текстового матеріалу та фотоілюстрації в журналах повністю відображали всі ідеологічні засади радянської тоталітарної держави. Тож видання є цінним історичним джерелом для дослідників радянського повсякдення та особливостей радянської тоталітарної пропаганди.
Враховуючи всі ці аргументи та значну зацікавленість виданням серед колекціонерів, фахівці констатують його історичну, художню, наукову та культурну цінність.
Окрім іншого, на багатьох примірниках журналу є відбитки штампів, що свідчать про їх приналежність до Державної публічної бібліотеки УРСР (сучасна Національна бібліотека України ім. В.Вернадського). Збережені штампи та інвентарні номери не містять поміток про погашення, тобто ймовірно вони не були вилучені із облікової документації бібліотеки.
Цікаво: один з примірників має штамп, який може свідчити про його належність видатному українському вченому, академіку О.Богомольцю, що надає цьому примірнику меморіального значення.
Згідно з чинним законодавством України, на вивезення культурних цінностей за кордон потрібне відповідне свідоцтво. Такого дозвільного документу митникам надано не було.
Стосовно громадянина, який відправляв культурні цінності за кордон, Київською митницею складено протокол про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України.
Культурні цінності вилучено. Матеріали справи будуть скеровані до суду.

--
Пресслужба
Київської митниці

13.03.2024


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.