На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Бізнес просить доопрацювати перелік територій яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф

Питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, регулюється постановою КМУ №1364. Її було прийнято 6 грудня і бізнес, безумовно, вітав це рішення. Водночас, чинності документ набере лише з 25 грудня 2022 року, а Переліку територій досі не опубліковано (до прикладу, як додаток до вище зазначеної постанови).

Водночас, передбачається (змінами до Податкового кодексу від 15 березня), що бізнес, який працює на таких територіях може не сплачувати екоподаток на час війни. Аналогічні пільги запроваджено по платі за землю, податку на нерухоме майно, відмінному від земельної ділянки, за об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, а також загальне мінімальне податкове зобов’язання за землю за 2022 та 2023 податкові (звітні) роки. Проте через відсутність Постанови КМУ, яка б затверджувал Перелік таких територій для цілей оподаткування, скористатись даними пільгами — неможливо.

Відповідно до Постанови КМУ №1364 Перелік відповідних територій має затверджуватися Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за формою згідно з додатком за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

У свою чергу, Мінреінтеграції вже видав Наказ № 75, яким затверджено перелік територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) відповідно карти бойових дій станом на 25 квітня 2022 року та послідуючих періодів. Наказ набрав чинності 26 квітня. Проте, деякі території, які вже на цю дату були деокуповані (Київська, Житомирська, Чернігівська області) до переліку так і не увійшли. Водночас, на превеликий жаль, ці території також зазнали значних руйнувань, певні об’єкти навіть повністю є зруйнованими і жителі цих регіонів також потребують матеріальної допомоги. Тож ці регіони також мають право бути включеними до вище зазначеного переліку.

Варто зазначити що, Наказ Мінреінтеграції видавався з метою виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, а отже, він не поширюється на питання оподаткування. Таким чином, наразі компанії, які розміщені на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані, на жаль, не можуть застосувати пільги по оподаткуванню.

Подекуди в Київській області та інших регіонах, що потрапили під окупацію податкові та інші контролюючі органи вимагають навіть надати первинні документи для проведення перевірки. Однак, такі документи не завжди є можливість надати через значні руйнування будівель, адже документи також були знищені.

Варто відзначити, що минулого місяця Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики за участі представників Мінреінтеграції та Міноборони проводив робочу зустріч по формуванню Переліку окупований територій. Представники Європейської Бізнес Асоціації долучались до цієї зустрічі і бізнес мав велику надію на швидке вирішення проблеми.

Тож Європейська Бізнес Асоціація звертається з проханням до Мінреінтеграції все ж якнайшвидше затвердити Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф для цілей Постанови КМУ №1364, при цьому обов’язково включити території, які були деокупованими до 26 квітня 2022 року.

Це допоможе бізнесу, який зазнав колосальних трат продовжити триматись на плаву та не закритись. Щиро сподіваємось, що голос спільноти буде оперативно почуто!

22.12.2022


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.