На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

ЄБРР допомагає українському поштовому оператору обладнати пункти доступу в Інтернет і зарядки

Грант €4,5 млн допоможе Укрпошті перетворити поштові відділення на пункти незламності

· Рада директорів ЄБРР затвердила надання гранту в розмірі €4,5 млн на покращення доступу до Інтернету в Україні через поштові відділення

· На кошти гранту буде закуплене обладнання для супутникового доступу до мережі Інтернет та електрогенератори

· Це рішення дозволяє забезпечити доступ в Інтернет без підключення до електромережі, яка зазнає російських атак, і може бути використане у віддалених районах

Європейський банк реконструкції та розвитку затвердив грант €4,5 млн, який допоможе Україні підтримувати доступ до мережі Інтернет через відділення «Укрпошти» — національного поштового оператора. Це винахідливе рішення забезпечить доступ в Інтернет для людей навіть у віддалених сільських районах України, незважаючи на російські обстріли електроенергетичної інфраструктури країни, що тривають.

«Укрпошта» використає кошти гранту, що надається зі Спеціального фонду акціонерів ЄБРР, для закупівлі обладнання супутникового доступу до мережі Інтернет та електрогенераторів, які дозволять забезпечити надійний зв’язок та мобільні пункти зарядки по всій мережі поштових відділень компанії, яка є найбільшою в країні.

Ця система не залежатиме від національної електромережі України, яка з осені постійно зазнає російських атак, що призводять до поширених обмежень електропостачання, а отже відділення «Укрпошти» навіть у віддаленій та сільській місцевості зможуть служити пунктами незламності для місцевого населення.

Грант допоможе закупити обладнання для 1700 поштових відділень у більш ніж 450 містах. У рамках цього проєкту «Укрпошта» додасть до €4,5 млн гранту ЄБРР €1,5 млн власних коштів на закупівлю додаткового обладнання, у тому числі обігрівачів, Wi-Fi роутерів та освітлювального обладнання.

Цей грант ЄБРР є доповненням до підписаного у листопаді 2020 року попереднього проєкту ЄБРР, який передбачав отримання «Укрпоштою» від ЄБРР кредиту €63 млн на модернізацію логістичної інфраструктури. Первісний кредит призначався для закупівлі до 1900 пересувних поштових відділень на базі автомобілів для використання у сільській місцевості, а також для будівництва сучасних автоматизованих сортувальних хабів і депо по всій країні (цей транш €30 млн передбачав співфінансування від Європейського інвестиційного банку у формі кредиту ще на €30 млн).

Станом на вересень цього року на маршрутах вже працює понад 1600 пересувних відділень. Вони замінили багато стаціонарних поштових відділень у сільській місцевості та відіграють життєво важливу роль у доставці поштових відправлень, пенсій та товарів першої необхідності місцевим жителям по всій країні, у тому числі на нещодавно звільнених територіях на сході та півдні України.

Загальний обсяг фінансування, наданого ЄБРР з початку вторгнення російських військ до України в лютому, вже перевищив €1 млрд. Працюючи разом із донорами та гарантами, Банк зосередився на підтримці реального сектору економіки, передусім торгівлі, енергетичної безпеки, критичної інфраструктури, продовольчої безпеки та приватного сектору. Впродовж 2022 року він надавав значні обсяги фінансування для підтримання ліквідності й наразі також збільшує допомогу для проведення невідкладних ремонтів критично важливої інфраструктури.

Під час візиту до Києва у жовтні Президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо запевнила Президента України Володимира Зеленського, що Банк рішуче налаштований підтримувати Україну під час її захисту від російської агресії, а також повідомила про намір ЄБРР виділити до €3 млрд у 2022–2023 роках на підтримку функціонування бізнесу та економіки України.

На Україну припадає один з найбільших обсягів інвестицій з усіх країн операцій Банку. Після початку війни у лютому Банк негайно засудив напад Росії на Україну за сприяння Білорусі та розпочав підготовку оперативного фінансового реагування. Мета допомоги ЄБРР — забезпечення стійкості України та країн, що приймають біженців, а також участь у реалізації плану відновлення України, коли це дозволять обставини.

ЄБРР — багатосторонній банк, який підтримує розвиток приватного сектору та підприємницьких ініціатив у 36 країнах на трьох континентах. Банк належить 71 країні, ЄС та ЄІБ. Мета інвестицій ЄБРР — зробити економіку в регіонах його діяльності конкурентоспроможною, інклюзивною,ефективно керованою,"зеленою",стійкою та інтегрованою.

16.12.2022


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.