На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Результати кампанії декларування контрольованих операцій за 2021 рік

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує.
До Державної податкової служби України за результатами 2021 звітного року надійшло 2 318 звітів про контрольовані операції (далі — КО), що приблизно дорівнює минулорічному показнику.
При цьому задекларована платниками податків сума КО складає 3,6 трлн грн, яка є більшою ніж за 2020 рік на 1,1 трлн гривень.
В основному КО здійснювались із нерезидентами, які зареєстровані в Швейцарській Конфедерації (21 %), Республіці Австрія (20 %), Французькій Республіці (15 %), Об’єднаних Арабських Еміратах та Сполучених Штатах Америки (по 4 %).
Значну питому вагу в загальному обсязі КО займають операції з товарами — 46 % (у тому числі з сировинними — 19 %) та банківські послуги — 41 %. Інші категорії операцій мають значно меншу частку, зокрема, послуги — 6 %, фінансові послуги — 4 %, операції з цінними паперами — 2 % та інші — 1 %.
Крім того, платники податків, які у звітному 2021 році здійснювали КО, були зобов’язані до 1 жовтня 2022 року разом із звітом про КО подати повідомлення про участь у міжнародній групі компаній (далі — Повідомлення). Зауважимо, що це другий звітний період, за який подається Повідомлення (вперше — за 2020 звітний рік).
ДПС неодноразово звертала увагу платників податків на їх обов’язок подавати Повідомлення відповідно до вимог підпункту 39.4.2 пункту 39.4 статті 39 Податкового кодексу України, але, на жаль, залишились і ті, хто не дослухався.
Так, 2 173 платники податків подали Повідомлення (що становить 94 % від загальної кількості звітів про КО за 2021 звітний рік), з яких 61 % проінформували про належність до міжнародної групи компаній (далі — МГК). Основними державами (територіями) податкового резиденства материнських компаній МГК є Республіка Кіпр — 22 %, Федеративна Республіка Німеччина — 10 %, Сполучені Штати Америки — 9 %, Французька Республіка — 5 %, Швейцарська Конфедерація, Нідерланди та Україна — по 4 %, Республіка Австрія та Велика Британія — по 3 % та інші країни світу — 36 %.
Враховуючи зазначене, ДПС рекомендує платникам податків переглянути проведені протягом 2021 року контрольовані операції та забезпечити подачу звітів про КО та Повідомлень за відповідний звітний період.
Інформацію розміщено на вебпорталі ДПС України за посиланням

https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/623242.html

18.10.2022


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.