На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Головні переваги аграрних розписок для бізнесу

Досвід Банку Альянс
У сучасних економічних умовах важко уявити успішний розвиток бізнесу без ефективного залучення інвестицій та кредитування. Сезонність, часовий розрив між виробництвом та реалізацією продукції, значна потреба в обігових коштах та впровадження інноваційних технологій зумовлюють необхідність залучення фінансування в агропромисловому секторі.
В аграріїв часто виникають складнощі в процесі отримання фінансування, яке необхідне для сталого розвитку бізнесу. Основна причина — відсутність достатнього обсягу ліквідних активів, що можуть бути забезпеченням. Тому сьогодні банки пропонують аграрному бізнесу важливий інструмент фінансування — кредит під заставу фінансової аграрної розписки. Цей зручний фінансовий інструмент набуває значної популярності серед агровиробників.
Юлія Фролова, голова правління АТ «Банк Альянс», розповіла про переваги аграрних розписок для бізнесу, що дозволяє агровиробникам залучати обігові кошти у виробництво.

Аграрні розписки — ефективний шлях залучення коштів для сільгоспвиробників.
Банк Альянс — один із перших банків України, який отримав підтримку від міжнародних експертів та долучився до проєкту «Аграрні розписки в Україні», що реалізується в Україні Міжнародною Фінансовою Корпорацією (IFC, група Світового Банку) з 2015 року.
За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, загалом у країні станом на 31 травня 2021 року видано 7100 аграрних розписок на загальну суму понад 41,8 мільярд гривень.
Серед регіонів-лідерів, які активно залучають кредити під заставу аграрних розписок — Київська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська та Вінницька області.
Досвід останніх двох років демонструє що 60–70% аграріїв повторно використовують цей фінансовий інструмент. Залучення кредитів під заставу фінансової аграрної розписки підтвердили свою ефективність на практиці та стали частиною інструментарію в понад 3000 агровиробників.

Які переваги аграрних розписок для бізнесу?
Головна перевага в тому, що при залученні кредитних коштів в заставу банк приймає майбутній урожай, адже не кожне агрогосподарство має достатньо ліквідного забезпечення для застави.
Також не принципово, під заставу врожаю яких культур залучається кредит. Наприклад, це може бути і пшениця, і ріпак, а також продукція садів та овочі — вся продукція, що вирощується на землі — а це збільшує кількість підприємців, які можуть скористатися фінансовою аграрною розпискою.
Ми знаємо потреби наших клієнтів і розуміємо, що для багатьох із них це єдиний спосіб фінансування бізнесу в необхідному обсягу.
Безумовно завдяки цьому фінансовому інструменту малі та середні агрогосподарства мають змогу фінансувати витрати на вирощування культур в плановому обсягу та формувати позитивну кредитну історію.
Наші клієнти, фермери, зазначають, що це досить гнучкий інструмент. При недостатній врожайності (у разі форс-мажору або через погодні умови) банк має змогу переоформити обов’язки фермера на наступний маркетинговий рік, лонгувати кредит та змінити строк аграрної розписки. Також банк, за клопотанням агровиробника, змінює фінансову аграрну розписку на заставу зерна на складі під складські розписки та чекає із клієнтом реалізації за умови формування кон’юнктури ринку, що дозволяє отримати додатковий дохід при реалізації зернових в періоди пізніше, ніж період збору.
Надаються кредити під заставу фінансової розписки досить просто: позичальник надає документи на право володіння або користування землею сільгосппризначення, формується реєстр земельних ділянок, на яких буде вирощуватися відповідна культура та оформлюється нотаріальний договір фінансової аграрної розписки, де чітко визначені врожайність культури, об’єм та вартість майбутнього врожаю, та умови фінансування.
Аграрні розписки — це сучасний та прогресивний інструмент фінансування, що кожного року набуває все більшої популярності.

28.07.2021


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.