На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Закон в дії. Як закон №2194 може допомагати інвесторам відстоювати свої права

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко на своїй сторінці у Facebook розповів конкретну історію про те, як Закон №2194 може владнати проблеми інвестора і допомогти йому реалізовувати проект вартістю 5 млн євро на території України.

"На прикладі конкретного інвестора хочу розповісти про переваги Закону №2194. До нас звернулося по допомогу підприємство «Сермін», яке засноване в Україні великим турецьким інвестором. Воно займається постачанням сировини для виробництва керамічного посуду. Реалізує інвестиційний проект з видобутку каолінів на Кіровоградщині, вартістю 5 млн євро. Попередньо вже придбало дозвіл на користування надрами. Але потім стикнулося з типовою в українських реаліях проблемою", — розповів Роман Лещенко.

За словами Міністра, перед початком робіт підприємство отримало право на користування 22 га землі на підставі договору сервітуту. Для розширення діяльності потребували 11 ділянок загальною площею 19,5 гектарів. Але через раптову появу нових претендентів, які вирішили заднім числом оформити право власності на цю землю, процес загальмувався майже на рік.

«Сермін» звернувся за підтримкою до нас і до UkraineInvest. За результатами наших спільних зусиль ми погодили план дій і станом на травень 2021 р. остаточно владнали питання на користь інвестора", — зазначив Міністр.

Він додав, що інвестор, витративши час і великі гроші на придбання дозволів на користування надрами, немає гарантій отримання необхідної земельної ділянки, і зрештою, став беззахисним перед маніпуляціями чиновників.

Роман Лещенко наголосив, що Закон №2194 прикриває цей потік можливостей для корупціонерів. Адже забезпечує радикальну дерегуляцію земельних відносин та захищає права інвесторів, надаючи їм переважне право на придбання необхідної для видобування корисних копалин земельної ділянки.

«Більше інвестору не потрібно втручання посадових осіб — дерегуляція в дії»,- резюмував Міністр.

20.05.2021


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.