На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

ПЗУ №4600 – це загроза продовольчій безпеці, господарській діяльності вітчизняного бізнесу та репутації Євроінтеграційних процесів

Угода про асоціацію з ЄС (Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони) не має бути підставою для прийняття в Україні такого законодавства, яке буде нести загрози українському бізнесу та породжувати додаткові корупційні ризики та регулятивні функції.

Інтерес України — в першу чергу!
Бізнес-Варта
вимагає у народних депутатів аграрного комітету зняти з розгляду ПЗУ№ 4600 «Про захист рослин» та підготувати такий законопроект, який дійсно буде сприяти розвитку аграрного сектору в Україні, його безпеці, як і для виробника, так і для споживача.

ПЗУ №4600 «Про захист рослин» — це не про забезпечення продовольчої безпеки держави та її експортного потенціалу і не про інтеграцію у ЄС. Це додаткова регуляція бізнесу без відповідальності зі сторони чиновників. Також, це відсутність консолідації усіх діючих ЗУ, які містять необхідні і зрозумілі норми.

Коротко з основних зауважень до ПЗУ№ 4600 «Про захист росли»:
Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» як складова частина законодавства про захист рослин — не згадується. Хоча ПЗУ №4600 передбачив консолідувати закони України «Про захист рослин», «Про карантин рослин» і частину Закону України «Про пестициди та агрохімікати». Відповідно, незрозумілим є те, чому інший та один з основних діючих законів, який чітко прописує важливі норми, — взагалі не згадується.
Компетентному органу (а вважайте посадовій особі) надається право самостійно визначати «періодичність документальних перевірок» [цитата], «фізичних перевірок» [цитата]. Тобто, можемо вважати, що правила контролю за бізнесом встановлюватимуться одноосібно.

Заходи державного контролю:
Не відповідають чинному законодавствув т ч. ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» , де чітко вказаний перелік підстав та прописаний механізм проведення позапланових перевірок.
У ПЗУ №4600 передбачається здійснення перевірок бізнесу без завчасного повідомлення оператора ринку та на підставі «будь-яка інформація» (цитата з тексту ПЗУ 4600), яка вказує на невідповідність вимогам законодавства про захист рослин.

Попри передачу значних та незрозумілих функцій по контролю за бізнесомледь не в одні руки, всі існуючи на теперішній час дозвільні документи залишаються такими, як і були. Пропозицій щось змінити чи замінити ПЗУ №4600 не надає.

Відсутня норма ЄС про делегування повноважень компетентним органам.

Відсутня норма про відповідальність посадових осіб. На відміну, від уже існуючого діючого ЗУ «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Де Ст 9 «Відповідальність посадових осіб органу державного нагляду (контролю)» таку відповідальність встановлює.

Разом з тим, встановлюється відповідальність для бізнесу.

Відсутня згадка про необхідність заходів державного контролю, та їх чіткий перелік, які б мали підтвердити або спростувати підозру компетентного органу у випадку виявленого можливого порушення представником бізнесу.

Залишено право компетентному органу в ручному режимі та, фактично, на власний розсуд при можливій необґрунтованій підозрі, блокувати господарську діяльність підприємства.

27.04.2021


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.