На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

«Глухоніма афера» або як податкові юристи відсудили справу на 810 тис. гривень

Нещодавно суд поставив крапку в довготривалій справі та визнав правомірними податкові повідомлення-рішення на суму майже 810 тис. гривень.
А починалося все так. Податківці Херсонщини перевірили фінансово-господарську діяльність одного з місцевих підприємств і встановили безпідставне віднесення до податкового кредиту з ПДВ нереальних операцій, а саме: документування придбання устаткування для парогенераторів у ТОВ. Проте, оскільки ТОВ не мало приміщень, обігових коштів, транспорту, а штатний розпис складався з працівника та засновника в одній особі, який до того ж мав вади слуху, то й виконати зазначену угоду воно не могло ні фактично, ні фізично.
За виявлені порушення ревізори донарахували майже 810 тис. гривень податків та штрафів, а правоохоронці порушили кримінальне провадження. Підприємство з цим не погодилося і подало відповідний позов до суду. Справа розглядалася судовими інстанціями різних рівнів упродовж 9 років. Їх рішення теж були різні: від повного задоволення вимог позивача, до їх невизнання.
Задля розшуку осіб, причетних до укладання задокументованої угоди, юристи податкового органу надсилали запити до ГУНП у Херсонській області, УТОГ, ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.
Під час ознайомлення з матеріалами кримінальної справи було з’ясовано, що «директор» ТОВ надав пояснення про відсутність будь-яких зв’язків із цим ТОВ. Ніякі первинні документи він не підписував, господарську діяльність від імені підприємства не вів, жодних угод не укладав. Мало того, аби отримати у громадянина пояснення, правоохоронці зверталися до перекладачів жестової мови, адже він є особою з інвалідністю із вадами слуху.
Отримавши цю інформацію податківці звернулися до директора УТОГ, який підтвердив перебування цього громадянина на обліку в зазначеній організації. Завдяки цим показам, фахівці податкового органу знайшли ключового свідка. У суді він (за допомогою перекладача жестової мови) категорично заперечив здійснення ним будь-якої діяльності від імені ТОВ. Водночас підтвердив, що керівника підприємства-позивача він не знає і ніколи не бачив, а за підписання якихось документів у 2012 році отримав 400 гривень від невідомої йому особи.
Варто додати, що в цій історії вражає цинізм осіб, які впродовж 2012–2013 років використовували громадянина з інвалідністю для власної наживи — документували придбання не тільки устаткування, а й отримання юридичних послуг у підприємства, єдиним засновником та працівником якого була людина з вадами слуху, котра спілкується виключно жестовою мовою та не має спеціальної освіти й знань у галузі права.
Враховуючи покази свідків та інформацію податківців, суд прийняв рішення про відмову в задоволенні позову підприємства. Саме прояв професійного юридичного азарту податківців Херсонщини, нестандартний підхід до супроводження судової справи, громадянська свідомість свідка та перекладача жестової мови, допомогли отримати справедливе судове рішення.
Пресслужба Головного управління
ДПС у Херсонській області, Автономній
Республіці Крим та м. Севастополі

17.04.2021


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.