На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

35 млрд грн прибутку за результатами 2020 року задекларував великий бізнес

За результатами роботи у 2020 році великі платники податків задекларували до сплати 35 млрд грн податку на прибуток. Зокрема за 4-й квартал минулого року задекларовано великими платниками Центрального управління 11 млрд грн., а ця сума зросла більш ніж на понад 18% у порівнянні з останнім звітним періодом. Найбільші нарахування до сплати прибутку, за результатами останнього кварталу 2020 року, забезпечили платники сектору добувної промисловості, оптової і роздрібної торгівлі, підприємства транспорту. А збитки, які декларували підприємці, скоротилися на 65,3 млрд грн (17%) в порівнянні з підсумками 3-го кварталу минулого року.
Про це повідомив начальник Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Микола Чмерук.
«В 2020 році великі платники податків задекларували до сплати понад 38% від загальноукраїнських нарахувань по податку на прибуток. Це 35 млрд грн. Рівень податкової віддачі великого бізнесу постійно зростав. Якщо в першому кварталі минулого року він склав 0,98%, то на кінець року 1,3%. Отже, Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків зуміло налагодити взаємодію з підприємцями щодо збільшення нарахувань. Результат — це значні кошти, які надійдуть до держбюджету й будуть розподілені в тому числі на соціальні потреби громадян», — наголосив Микола Чмерук.
За його словами, за результатами 4-го кварталу 2020 року показник декларування податку на прибуток від великих платників податків зріс більш ніж на 18% в порівнянні з 3-м кварталом того ж року та склав майже 11 млрд грн.
«Лідерами по нарахуваннях до сплати податку на прибуток за цей період стали добувна промисловість (2,2 млрд грн, в 2 рази більше нарахувань 3 кварталу), підприємства транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (2,4 млрд грн, додатково 284,5 млн грн в порівнянні з 3 кварталом), підприємства оптової та роздрібної торгівлі (2,18 млрд грн, що на 518 млн грн більше за попередній звітний період).
Загалом в 2020 році найбільший приріст до сплати дала галузь виробництва харчових продуктів (майже 16%), транспортна інфраструктура (майже вдвічі), інформація та телекомунікація (1,35%), оптова та роздрібна торгівля (1,19%)», — відзначив керівник Центрального управління.
Він також звернув увагу на той факт, що все менше великих підприємств декларують збитки і виходять на прибутковість.
«Слід відмітити і позитивну динаміку нарахувань податку на прибуток по підприємствах, які за 2020 рік декларували збитки. В цілому, збитки скоротилися на 65,3 млрд грн або на 17,1% порівняно з підсумками попереднього звітного періоду. Так, 39 суб’єктів господарювання, які за 9 місяців 2020 року мали збитки, вийшли зі стану збитковості та задекларували до сплати 234 млн грн податку на прибуток.
Скорочення суми збитків відбулося і порівняно з аналогічним періодом минулого року на 24,2 млрд грн або на 7,1%. Відносно 2019 року зі стану збитковості вийшли 28 СГ та задекларували до сплати 593 млн грн.
Таким чином, можемо оптимістично оцінювати ситуацію зі сплатою податку на прибуток великими підприємствами і сподіватися, що позитивна динаміка збережеться й надалі», — підсумував МиколЧмерук .

10.03.2021


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.