На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Роман Лещенко назвав запуск земельної реформи стратегічним завданням країни у 2021 році

Серед основних пріоритетних завдань для міністерства та всієї галузі на 2021 рік має бути запуск земельної реформи. Про це під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді», — заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«В березні виповнюється вже 30 років як триває земельна реформа Тому, на 30-році незалежності для країни стратегічним завданням є фіналізація і вчасний запуск земельної реформи. Мова про чесний і прозорий ринок, з перехідним етапом. Ми маємо вже остаточно вийти з клубу країн, які живуть в іншій системі координат ніж весь цивілізований світ. Тому 2021 рік — це запуск обігу земель сільськогосподарського призначення, це фіналізація процесу земельної децентралізації, це дерегуляція і запуск Геопорталу відкритих даних» — підкреслив Роман Лещенко.

Другий стратегічний напрям — це запуск Національного проекту зрошення і меліорації на Півдні України. Вже сформована дорожня карта та є повна підтримка виконавчої і законодавчої гілок влади. Третій — розробка і впровадження стратегії розвитку аграрного сектору до 2030 року. «Ми формуємо не радянську візію з точки зору чергового документу. Це публічна платформа з чітким тайм-лайном реалізації кожного етапу», — розповів міністр.

Четверте — нові експортні ринки для України. «Стратегії, які сьогодні переглядають країни з точки зору продовольчої безпеки є для нас визначальними. В рамках нових світоглядних позицій країн — імпортерів, Україна сьогодні може використати ці нові ринки для формування і збільшення експорту: нові торгівельні угоди, зони вільної торгівлі та формування нової якісної інвестиційної складової по відношенню до держави Україна», — зазначив міністр та додав, що для покращення інвестиційної складової, Україна має остаточно завершити земельну реформу та сформувати повноцінне право власності на землю в державі.

Робота Міністерства аграрної політики та продовольства буде зосереджена виключно на формуванні державної політики в агросекторі, а не управлінні державними підприємствами та перерозподілом їхніх доходів.

«Наше стратегічне завдання — повноцінно відновити в найближчі місяці роботу профільного міністерства і залучити команду проєвропейського типу з чітким функціоналом без наявності різного роду господарських функцій, які не властиві міністерству як інституції. Ключове завдання міністерства — це виключно формування політик в агросекторі. І цю місію ми виконаємо», — підкреслив Роман Лещенко.

«Ми рухаємося виключно у фарватері виконання цілей і завдань програми Президента і Уряду, і саме в цих ключових стратегічних цілях ми бачимо подальший розвиток аграрного сектору», — наголосив Роман Лещенко.

Пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України

12.02.2021


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.