На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Майже 50% компаній готові забезпечити вакцинацію своїх співробітників

5 лютого Європейська Бізнес Асоціація зустрілась з паном Максимом Степановим, Міністром охорони здоров’я України. Під час зустрічі були обговорені актуальні питання громадського здоров’я, що стоять на порядку денному бізнесу та суспільства.

Так, більшість опитаних представників бізнесу під час заходу заявили про свою готовність особисто вакцинуватися від Covid-19, 74% опитаних. Неготових до такої процедури виявилося 12%, в той час, як 13% ще не визначилися зі своїми планами щодо вакцинації. Майже половина компаній-роботодавців, а саме 49%, готові надати необхідні умови для забезпечення вакцинації своїх співробітників. Для 45% компаній це питання наразі залишається відкритим. Водночас, 6% компаній не планують проводити на базі компанії процедуру імунізації працівників. Також було підняте питання щодо запровадження «паспортів вакцинації»: 55% — респондентів підтримали цю ініціативу, 27%- не бачать у цьому потреби, 18% — ще не сформулювали остаточну думку.

Продовжуючи тему вакцинації було зазначено, що в Україні кампанія з масової імунізації проти коронавірусної хвороби буде реалізовуватися згідно Дорожньої карти. Цей документ передбачає п’ять етапів проведення вакцинації, яка, за оптимальними оцінками, має завершитися в кінці цього року. Усього планується задіяти близько 4250 кабінетів щеплень та 572 мобільних бригад, щоб логістично забезпечити максимальну кількість населення доступом до вакцини.

Наприкінці січня Президент України Володимир Зеленський підписав ЗУ щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання для екстреного медичного застосування. Тож, найближчим часом від компаній-виробників очікують на відповідні документи, без яких неможливо зареєструвати вакцину за прискореною процедурою. Нагадаємо, у МОЗ заявили, що будуть виставляти вимогу до ефективності вакцин від COVID-19 на рівні від 70%. Вакцини, які не відповідатимуть цій нормі, не будуть розглянуті до закупівель.

Більшість вакцин, які зараз використовуються у світі, потребують дві дози введення. Так, аби відстежити кількість введених доз людині Міністерство використовуватиме Інформаційний портал з питань вакцинації, запуск якого запланований на середину лютого. Портал буде прив’язаний до державної системи Е-health, де потім можна буде знайти необхідну інформацію щодо процедури вакцинації. Для розробки ефективного інструменту відстеження вакцинації, МОЗ активно консультується з представниками ВОЗ, ЮНІСЕФ, CDC.

Були обговорені більш секторальні питання від компаній, які були вчасно врегульовані міністерством. Наприклад, Міністерством охорони здоров’я були направлені роз’яснення до митниці щодо імпорту ентерального харчування та за ініціативою Асоціації були розроблені зміни до відповідних постанов КМУ.

Щодо підтвердження GMP, пан Міністр заявив, що процедура може тривати до 6 місяців, через затримки під час усунення зауважень до документів. Також він нагадав, що за пропозицією Держлікслужби були внесені зміни, які передбачають можливість дистанційної оцінки відповідності умов виробництва лікарських засобів вимогам належної виробничої практики на час карантину.

Бізнес також цікавився ситуацією щодо нового порядку реєстрації дезінфекційних засобів. Так, Дорожня карта по оновленій процедурі зараз знаходиться на фінальній стадії розробки. Цим документом передбачається три етапи впровадження нової процедури реєстрації, а саме: (1) приведення у відповідність Постанови № 908 в частині формування експертними установами досьє на дезінфекційні засоби по аналогії з лікарськими; (2) імплементація Європейської директиви; (3)створення Єдиного інформаційного порталу для подачі заявок на реєстрацію.

Також говорили про порядок укладення договорів керованого доступу, який нещодавно був прийнятий КМУ. Подальша його імплементація залежатиме від рішення Верховної Ради, але очікується, що у другому півріччі цього року вже буде укладений перший подібний договір.

Під кінець зустрічі пан Максим Степанов розповів про пріоритети Міністерства на 2021 рік. Зокрема, налагодження системи оцінки медичних технологій, розвиток напрямку трансплантації, розробку стратегії зі скорочення смертності населення через серцево-судинні захворювання та онкології, розширення програми медичних гарантій, тощо. Крім того, Міністр поділився своїм баченням розвитку сектору громадського здоров’я, яке є питанням національної безпеки. Насамперед, що кошти, виділені на охорону здоров’я, не можуть становити менше 6–7% від ВВП. Також бажано поступово переходити від державного фінансування до персоніфікованої моделі, яка базується на обов’язковому соціальному страхуванні.

Європейська Бізнес Асоціація щиро дякує пану Максиму Степанову та його команді за готовність до діалогу!

09.02.2021


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.