На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Рік під питанням: яким стане для бізнесу 2021?

У першій половині року світовій та українській бізнес-спільноті доведеться приймати рішення в умовах невизначеності. 4 лютого, Європейська Бізнес Асоціація провела зустріч «Глобальний огляд економіки України», аби обговорити ключові фактори та тренди, що формуватимуть бізнес-середовище в Україні та світі у 2021 році.


Так, під час заходу керівники членських компаній Асоціації поділилися своїми прогнозами та, очікуваннями щодо викликів та можливостей для ведення бізнесу у новій реальності.

Томаш Фіала, генеральний директор Dragon Capital наголосив: «Попередні макроекономічні дані вказують на те, що Україна досить непогано впоралася з викликами минулого року. Так, за нашими оцінками, ВВП впав лише на 4% у 2020 році, що є одним з найкращих результатів серед країн Європи, і тільки Польща впала трохи менше. Ситуація ж на 2021 рік виглядає доволі оптимістичною за умови, що не будуть впроваджуватися нові жорсткі обмежувальні заходи». Так, він додав, що прогнозується зростання реального ВВП на 5,3% у 2021 році, а номінальний ВВП зросте до 171 млрд доларів. За оцінками компанії, інфляція в Україні прискориться до 6,5% в річному вимірі. Водночас, рівень бюджетного дефіциту зменшиться до 5,2%. Курс буде стабільним на рівні близько 28 грн/долар станом на кінець року. Слід відзначити, що глобальний ВВП відновиться до передкарантинного рівня приблизно в середині 2021 року. Говорячи про інвестиції пан Фіала зазначив, що наразі Dragon Capital знаходиться на стадії закриття 5 угод на суму 200 млн доларів. Водночас, компанія планує активніше залучати іноземні інвестиції до України. Крім того, обнадіюють монетарна та валютна політика НБУ на підтримання стабільності, а також деякі дії Президента, до прикладу, щодо закриття каналів, що займались російською пропагандою.

Марек Томалак, генеральний директор PepsiCo Україна наголосив: «У 2021 році PepsiCo продовжуватиме піклуватися про працівників, проводити трансформацію до нової реальності та прискорювати стале зростання. Ми прагнемо дарувати більше усмішок нашим споживачам, постачальникам та клієнтам, продовжуючи втілення програми сталого розвитку PepsiCo щодо сільського господарства, переробки упаковки та підвищення методів виробництва. Це допоможе стимулювати подальше економічне зростання».

Він також додав, що одним з головних пріоритетів компанії є скорочення викидів парникових газів до нуля до 2040 року та прискорення переходу заводів на відновлювані джерела енергії. Загалом, PepsiCo досить оптимістично оцінює цей рік та сподівається на глобальне відновлення.

Андрій Горохов, генеральний директор UMG Investments коментуючи розказав: «Минулого року світові ціни на агропродукцію та метал трималися на високому рівні, тож Україні пощастило з кон’юнктурою ринку. Значна частина продукції експортувалася до Китаю. Але наразі ми бачимо, що влада починає вводити санкції проти китайських компаній. Це може призвести до втрати Україною торгівельного партнера, чого не варто робити, особливо в умовах невизначеності. Також є ризикованою велика частка NPL у структурі економіки країни, яка становить 42 %, але планів щодо їхнього скорочення все ще не розроблено». Пан Горохов також додав, що, попри це, оптимістичні очікування все ще переважають у прогнозах компанії. Так, 2020 рік став рекордним для UMG Investments у контексті розширення інвестиційного портфелю, а 2021-го цілі стоять ще більш абітні.

Ілля Кенігштейн, засновник та CEO мережі бізнес-просторів Creative States висловив думку, що спостерігається посилений тренд на деглобалізацію, який прискорила пандемія. Так, масштабні компанії втрачають свою цінність, а їх частка на ринку дедалі скорочується, тому в моді сьогодні локальні гравці. Криза змотивувала Creative States продовжувати задавати тренд до гнучкості та креативу, і довела, що модель «work from anywhere» є затребуваною на ринку. У 2020 році компанія відкрила дві нові локації, резидентами яких є не тільки IT-компанії, а і банки та інші представники реального сектору економіки. Пандемія однозначно «виховала» новий ринок, тож майбутнє стоїть за операторами гнучких офісних рішень, таких як Creative States.

Вадим Сидорук, Генеральний директор DHL Express Україна пояснив, що індустрія поштових перевезень та доставок менш за всіх постраждали від пандемії. Водночас, навантаження на компанію з цього сектору різко зросло, тому було досить важко організувати безпеку співробітників та, водночас, забезпечувати безперебійні поставки з України до близько 200 інших країн світу. «Щоб оперативно локалізувати хворобу серед працівників, компанія постійно проводила тестування, на що з серпня місяця було витрачено пів мільйона євро. У першому півріччі 2020 року був спад по напрямках B2B та перевезень товарів медичного призначення, але з липня спостерігався сплеск замовлень B2C — близько 10 тисяч відправлень. Щоб гарантувати вчасність поставок, компанія минулого року закупила додатково літаки та переобладнувала комерційні лайнери», — додав пан Вадим.

Тарас Кицмей, Cпівзасновник та член ради директорів IT-компанії SoftServe зазначив, що по своїй природі сфера інформаційних технологій є глобальною, де методи управління та комунікації між розподіленими командами та віддалена робота вдосконалюються останні десятиріччя, а коронавірусна криза тільки прискорила інновації в цифровій трансформації багатьох індустрій. Саме тому ми побачили як ІТ індустрія відновила всі свої попередні процеси зростання вже з третього кварталу. «Кількість відкритих вакансій продовжує зростати стрімкими темпами та наразі досягає рекордного рівня в багатьох компаніях. Один з викликів, що бачить SoftServe — це збереження корпоративної культури та розвиток персоналу в умовах віддаленої роботи. Адже, наприклад, за підсумками минулого року, в компанії зараз нараховується близько 30% нових працівників, котрі ще не працювали в офісах компанії, в традиційних умовах побудови командної роботи, навчання та розвитку», — пояснив пан Тарас. В умовах зростаючої глобальної конкуренції за таланти необхідно, щоб українська ІТ освіта була глобально конкурентною, а випускники наших шкіл вибирали навчання в українських вишах з подальшою роботою в українській ІТ індустрії.

Дякуємо спікерам за цікаві інсайти та, сподіваємось, 2021 стане дійсно роком розвитку та нових можливостей!

08.02.2021


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.