На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

В Україні використовуватимуться вакцини з ефективністю більше 70%, - Прем‘єр-міністр

Про це Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль поінформував бізнес-спільноту 4 лютого під час заходу Європейської Бізнес Асоціації «Глобальний огляд економіки України». Зустріч розпочалася з обговорення гострих для бізнесу та суспільства питань — вакцинації, карантинних обмежень та боротьби з поширенням COVID-19.

Хоча минулий рік видався надзвичайно неординарним, пан Шмигаль висловив сподівання на те, що 2021 рік буде більш сприятливим та запевнив, що у новий рік Україна входить з набагато більш підготовленою медичною системою та передумовами для економічного зростання. Втім, наразі ми все ще знаходимося на стадії боротьби з коронавірусом, тож загальнонаціональний карантин буде продовжено як мінімум до 30 квітня. Хоча Прем‘єр-міністр не виключає того, що й після квітня карантинні обмеження доведеться продовжити, якщо ми не наблизимося до радикальних позитивних змін у боротьбі з поширенням захворювання.

Вакцинація українців від COVID-19 розпочнеться вже у лютому з найбільш вразливих категорій населення, зокрема з працівників медичної системи, які безпосередньо взаємодіють з хворими на коронавірус. Пан Шмигаль повідомив, що у держави є можливість вакцинувати всіх у порядку черги, втім охочі вакцинуватися раніше, очевидно, матимуть змогу зробити це самостійно та за власний кошт у приватних клініках. Нагадаємо, нещодавно Кабінет Міністрів опублікував загальнонаціональний план вакцинації, з яким можна ознайомитися на Урядовому порталі.

Як повідомив Прем‘єр-міністр, Україна використовуватиме тільки вакцини, що показали не менше 70% ефективності. Наразі такі показники демонструють 6 виробників вакцин, але протягом року їх може стати більше. Уряд також планує проводити роз‘яснювальну роботу з населенням, аби забезпечити імунізацію якомога більшої кількості людей. 2021 рік має стати роком, коли Україна подолає коронавірус.

Цей рік також є перспективним з точки зору можливостей економічного зростання, про це говорить і Уряд, і міжнародні партнери України. Кабінет Міністрів очікує на 4,6% зростання ВВП та орієнтовний рівень інфляції 6%, що має розігрівати економіку. Прем‘єр-міністр запевнив, що задекларовані реформи продовжуються, так само як розпочинаються нові. Наразі триває робота з підготовки майданчика для створення та ефективного функціонування фондового ринку в Україні, ведеться робота у напрямку пенсійної реформи та створення накопичувальної системи, без якої неможливий прорив у пенсійному забезпеченні. До того ж, Уряд напрацьовує важливий документ за участі широкого кола учасників, до напрацювання якого також долучалась і Асоціація — Стратегію 2030 — аби мати актуальний, живий документ — дороговказ розвитку країни на 10 років вперед.

Доступ до дешевих кредитних ресурсів та доступна іпотека — ще одні інструменти прискореного економічного зростання, які декларує Уряд. До того ж, Уряд планує низку регуляторних пом’якшень, наприклад, на фінальному етапі знаходиться розробка Дія City. За словами Прем‘єра, це буде проривний економічний інструмент для бізнесу, хоча Асоціація має низку коментарів, на які ми й звернули увагу Прем‘єра.

Інше важливе питання, яке у 2020 році вийшло на перше місце серед занепокоєнь бізнесу, — реформа системи правосуддя в Україні. Справедливий суд — важливий інструмент залучення інвестицій та розвитку бізнесу і економіки, а також прдмет розмови з усіма міжнародними партнерами. Прем’єр запевнив, що ми рухаємося в напрямку реформування судових інституцій. Так, зараз розробляється низка законопроєктів та антикорупційних законів, які є невід’ємним елементом реформи та відродження справедливої системи судочинства.

Наостанок, ми встигли обговорити з паном Шмигалем стан справ в окремих галузях. Зокрема, Прем‘єр прокоментував сенситивні питання енергетичної галузі — взаємодію з інвесторами в секторі зеленої енергетики та ситуацію на ринку газу. Пан Шмигаль ще раз підтвердив, що умови Меморандуму з інвесторами в зелену енергетику будуть виконуватися, оскільки Уряду важливий позитивний імідж держави та ставлення інвесторів. На ринку газу відбуваються трансформаційні процеси, коли Уряд відмовляється від регульованої енергетики, втім балансує з поправкою на соціальне навантаження.

В контексті взаємодії правоохоронних органів та бізнесу, ситуація має змінитися, оскільки нещодавно було створено новий орган з протидії економічних злочинів — Бюро економічної безпеки, до якого, до речі, також у бізнесу були певні зауваження. Втім, за обіцянками Прем’єра, в усіх інших силових органів функція економічного контролю буде прибрана та сконцентрована в єдиному органі — БЕБ. Інше важливе питання — фіскалізація, яку цілком підтримує прозорий бізнес і яка може допомогти у боротьбі з контрабандою. У цьому контексті програмні РРО можуть зняти усі застороги, що є наразі у підприємців стосовно застосування касових апаратів, оскільки бізнесу не доведеться витрачатися на їх придбання та нести будь-які додаткові трати. Поговорили й про швидкозростаючий сегмент електронної комерції, що потребує ефективного та справедливого регулювання, і бізнес готовий давати свої пропозиції у даному напрямку.

Порушили також актуальні питання, що стосуються роботи митниці та логістичної галузі. Прем’єр-міністр запевнив, що подальше реформування та осучаснення роботи митних органів продовжиться, буде запроваджена ризик-орієнтована система та максимальна автоматизація процесів, формується нова культура роботи служби. В пріоритеті також модернізація транспортної інфраструктури — продовжиться будівництво доріг, мостів, пунктів пропуску. Особлива увага — на постраждалу внаслідок пандемії авіаційну галузь. Хоча можливість прямої підтримки галузі авіаперевезень у бюджеті на цей рік непередбачена, Уряд активно обговорює з перевізниками методи непрямої підтримки.

Звісно, далеко не всі питання бізнесу ми встигли обговорити з Прем’єр-міністром, тож з нетерпінням чекатимемо на наступну зустріч та щиро дякуємо за приділений час!

04.02.2021


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.