На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Денис Шмигаль: Від приватизації великих держпідприємств у наступному році бюджет має отримати більше 12 млрд грн

Уряд планує пришвидшити процес приватизації, тому пропонуватиме Верховній Раді зняти обмеження на продаж низки об’єктів. Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на засіданні Уряду 23 грудня.

За його словами, ідеться про велику приватизацію 5 теплоелектроцентралей, 3 обленерго, підприємства «Більшовик», Одеського припортового заводу, Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, «Президент-готелю». Відповідний законопроект Кабінет Міністрів схвалив під час засідання.

"Цим законопроектом пропонується розблокувати «Велику приватизацію» у 2021 році. Запланований продаж великих державних підприємств дасть змогу збільшити надходження до бюджету до 12 млрд грн", — зазначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду наголосив, що приватизація — це серйозний удар по корупції та інтересах людей, які звикли заробляти на державних підприємствах.

Прем’єр-міністр також запевнив, що цей бюджетний рік, попри велику кількість викликів, Україна завершить оптимістично й Уряд забезпечить фінансування з держбюджету всіх виплат для людей.

«Тільки за грудень Міністерство фінансів змогло залучити більш ніж 73 млрд гривень на аукціонах ОВДП. Вчора Мінфін залучив понад 22 млрд від продажу облігацій, а тижнем раніше було отримано рекордні 51,44 млрд грн від розміщення цінних паперів у гривні, доларах і євро. Також надійшло більш як 600 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС», — підкреслив Глава Уряду й додав, що на казначейському рахунку є достатня ліквідність для забезпечення всіх необхідних платежів.

Як зауважив Денис Шмигаль, у вівторок було перераховано 541 млн грн для погашення заборгованості із зарплати шахтарям державних вугледобувних підприємств.

«Це друга частина суми в 1,4 млрд грн, що була передбачена на виплату боргу із зарплати гірникам державних вугільних шахт. Першу частину цієї суми — 850 млн грн — гірники отримали у п’ятницю», — зазначив Прем’єр-міністр.

24.12.2020


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.