На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Уряд не розглядає можливість повторного введення жорсткого локдауну

Про це стало відомо учасникам Європейської Бізнес Асоціації під час онлайн зустрічі з Денисом Шмигалем, Прем’єр-міністром України. За 1,5 годинну розмову вдалося обговорити з паном Шмигалем та іншими членами Кабінету Міністрів низку важливих економічних та соціальних питань, що турбують бізнес, серед яких план заходів Уряду з протидії поширенню коронавірусу та виходу з поточної економічної кризи і подальшого відновлення економіки.

Зі слів Прем’єр-міністра, Уряд не розглядатиме впровадження жорстких обмежувальних заходів у випадку другої хвилі поширення коронавірусу, натомість покладатиметься на адаптивний карантин та локалізацію сплесків захворювання. Нагадаємо, адаптивний карантин в Україні було продовжено до 31 жовтня 2020 року. Водночас, як повідомив пан Шмигаль, Уряд працює над системним відновленням економічної активності. Зокрема, над напрацюванням довгострокової стратегії розвитку України до 2030 року, а також над втіленням Програми стимулювання економіки та Плану дій Уряду, які містять стимулюючі заходи для різних галузей економіки України.

Звісно, ми не могли не порушити у розмові з паном Шмигалем два сенсаційних рішення останніх днів — заборону на місяць на в’їзд іноземців до України та рішення Парламенту щодо підняття мінімальної зарплати до 5000 гривень.

Прем’єр-міністр висловив свою підтримку такому рішенню та повідомив, що влада має плани й надалі підвищувати рівень мінімальної заробітної плати до 6000 грн та 6500 грн у 2021 році. Натомість бізнес вважає такий крок замаскованим збільшенням оподаткування та сподівається, що необґрунтовані рішення не матимуть місця у майбутньому.

Стосовно заборони в’їзду іноземних громадян, пан Шмигаль запевнив, що окремі категорії іноземних громадян все ж матимуть можливість прибути до України, а саме ІТ-фахівці, технічні спеціалісти-наладчики пускового обладнання, іноземці, які мають дозволи на проживання в Україні, є членами міжнародних та гуманітарних місій, членами екіпажів. Повний перелік винятків буде опублікований на сайті Кабінету Міністрів найближчим часом.

Окремо бізнес звернув увагу на можливість приїзду громадян Білорусі. Прем’єр-міністр зазначив, що громадяни цієї країни можуть отримати дозвіл на кордоні з Україною за зверненням. Рішення про дозвіл перетину кордону буде прийматися фахівцями Державної прикордонної служби.

Ми були раді почути від пана Шмигаля, що в Уряді відмовилися від ідеї реорганізації Держпродспоживслужби — органу, від безперебійної роботи якого залежить діяльність багатьох бізнесів в Україні. Натомість для контролю епідеміологічної ситуації та здоров’я населення в Україні буде створено окремий санітарно-епідеміологічний орган, що належатиме до підпорядкування Міністерства охорони здоров’я України. Держпродспоживслужба продовжуватиме роботу у звичному режимі із притаманними їй функціями щодо здійснення контролю за виробництвом та експортом продукції.

Однак реорганізація все ж торкнеться іншого державного органу — Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Передбачається його розподіл на два окремі відомства з виділенням аграрного міністерства, оскільки аграрний напрямок має колосальне значення для економіки України та має бути належним чином представлений в Уряді.

Прем’єр-міністр запевнив, що тривають системні реформи таких важливих для бізнесу державних органів як податкова та митна служби, ДАБІ, реформа системи охорони здоров’я, комплекс заходів, направлених на боротьбу з контрабандою. Сподіваємося, незабаром бізнес матиме змогу пересвідчитись у цьому та побачити результати реформ на практиці. Так само бізнес чекає на «промисловий безвіз» — підписання Угоди АСАА.

Ми були раді почути про плани Уряду щодо розвитку інфраструктурних проєктів та енергетичного сектору, вирішення накопичених проблем у цих важливих галузях. Зокрема, Прем’єр-міністр підтвердив, що погашення заборгованості перед виробниками ВДЕ буде здійснюватись згідно з умовами раніше підписаного Меморандуму. Ми також хочемо подякувати Ігорю Петрашку, Міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, за підтримку законопроєкту №2289, покликаного розблокувати доступ інноваційних засобів захисту рослин на український ринок.

Європейська Бізнес Асоціація обов’язково направить всі питання від членських компаній на розгляд та подальше опрацювання Прем’єр-міністру та членам Уряду. Щиро дякуємо учасникам та команді Уряду за професійний та ефективний діалог!

28.08.2020


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.