На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

ДФС вилучила з незаконного обігу 1,5 млн літрів спирту та 5,6 млн літрів ЛГВ на суму майже 600 млн грн

Податковою міліцією на постійній основі проводяться заходи щодо виявлення та зупинення фактів незаконної діяльності, пов’язаної з виготовленням, переміщенням та реалізацією підакцизної групи товарів, у тому числі й лікеро-горілчаних виробів (ЛГВ) та спирту.

Так, станом на 17 липня 2020 року, з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну суму 1 млрд 539 млн гривень, з них:

- понад 1,5 млн літрів спирту на суму 284,3 млн гривень;

- майже 5,6 млн літрів алкогольних напоїв на суму 309,7 млн гривень;

Припинено діяльність 67 незаконних виробництв ЛГВ та 6 незаконних виробництв спирту.

До «поля зору» працівників фіскальної служби потрапляють суб’єкти господарювання, які мають суттєві розбіжності в інформації, про яку звітують до контролюючих й інших органів. Це і невідповідність обсягів виробництва продукції обсягам спожитих ресурсів та енергоносіїв, це і накопичення таких товарів на складах підприємства при звітах про відсутність виробничих потужностей, це і діяльність без відповідних дозвільних документів.

"В цьому році ми почали руйнувати існуючі раніше корупційні схеми. За рахунок цього, нам, разом з ДПС, вдалось збільшити в понад 2 рази сплату акцизного податку на спирт, а також на 16% збільшити сплату акцизного податку з вироблених підакцизних товарів. Якщо в подальшому комусь стане відомо про існування будь-яких «домовленостей» між посадовими особами ДФС та представниками спиртової галузі, прошу повідомляти мені особисто за номером ПЛІДу +380 93 195 77 84", — акцентував в.о. Голови ДФС Сергій Солодченко.

За його словами, суб’єкти, які виробляють спирт, а також мають ліцензію та дозволи на його зберігання, за І півріччя 2020 року сплатили понад 175 млн гривень акцизного податку на спирт. Це майже в 2,3 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Крім того, такими суб’єктами за січень-червень 2020 року сплачено майже 12 млрд гривень акцизного податку з вироблених підакцизних товарів. Що на 1,67 млрд гривень більше ніж торік.

Загалом, за напрямом протидії незаконному обігу підакцизних товарів, станом на 17 липня 2020 року, було розпочато 200 кримінальних проваджень за статтею 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та 17 кримінальних проваджень за статтею 28 КК України (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією).

Нагадуємо, що серед основних напрямів ДФС у боротьбі з тіньовим обігом ЛГВ та спирту є:

- виявлення фактів та припинення незаконної діяльності легальними суб’єктами господарювання;

- виявлення та припинення діяльності незаконних виробництв підакцизних товарів;

- виявлення підробленої продукції;

- виявлення та припинення фактів незаконної реалізації спирту та алкогольних напоїв через мережу інтернет;

- недопущення фактів зберігання та реалізації підакцизних товарів, що перебувають у незаконному обігу;

- вжиття заходів щодо перекриття каналів незаконного переміщення через кордон України товарів підакцизної групи;

- недопущення надходження на територію України підакцизних товарів з окупованих територій Донецької та Луганської областей та у зворотному напрямку.

Примітка: розрахунок вартості вилученого спирту та алкогольних напоїв ведеться відповідно до Постанови КМУ від 25 серпня 1998 №1340 «Про Порядок обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним» та Постанови КМУ від 30 жовтня 2008 №957 «Про встановлення розмірa мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв».

30.07.2020


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.