На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

У Дніпровських водосховищах морська риба голка і дрібна медуза стали звичними мешканцями! - Асоціація рибалок України

Ми ніколи не могли собі навіть уявити, що в Дніпрі зможуть жити морські мешканці. Але, на жаль, це реалії сьогоднішнього дня … І цьому явищу є свої пояснення.

- Тільки в спогадах класиків Дніпро залишився «широким» і «могутнім». Річку перегородивши дамбами — убили, позбавивши природної течії. У каскаді Дніпровських водосховищ за всі ці роки утворилася своя екосистема, відмінна від річкової — каже голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков — У всіх бідах стародавньої річки Європи винна людина! По берегах стоять мегаполіси, металургійні, хімічні гіганти зі своїми сливами. Земельний і Водний Кодекс чітко регламентують відстань природоохоронної прибережної смуги, на якій категорично заборонена господарська діяльність, крім рекреації, незважаючи на це поля впритул підійшли до водойм і після рясних дощів вся хімія з них потрапляє у водойми. По дренажних каналах, малих річках вона потрапляє в Дніпровські водосховища. Додамо до цього те, що фактично всі авто мийки скидають відходи свого виробництва в ливньовки, за якими минаючи очисні споруди ця брудна вода, насичена автомобільними маслами і авто хімією, безперешкодно потрапляє прямо в Дніпро. Це далеко не повна картина ганебного відношення до головної річки України, з якої п’є воду 2/3 її населення. За твердженням вчених вода у водосховищах нагадує коктейль зі всієї таблиці Менделєєва. Завдяки всьому цьому солоність води підвищилася, що і дало можливість оселитися в каскаді Дніпровських водосховищ мешканцям морських лиманів.

Якщо три роки тому рибу голку і деякі види бичків можна було зустріти тільки в Дельті Дніпра і на Каховському водосховищі, то сьогодні вони в достатку зустрічається прямо в столичних затоках.

Що відносно дрібної медузи, то це Craspedacusta sowerbyi або амазонська прісноводна медуза з Південної Америки. Кілька років тому можна було побачити її поодинокі екземпляри, але в цьому в деяких затоках як в киселі плаваєш. Дана медуза — прибулець. Вона не властива нашій вітчизняній природі, швидше за все, потрапила у води Дніпра з чийогось акваріума. Цей вид походить родом від справжніх медуз, схожий з ними за структурою та так же має щупальця, тобто це справжня, повноцінна медуза, правда кілька в зменшеному вигляді від своїх морських родичів.

Поява морських мешканців в дніпровських водах говорить про катастрофічний стан Дніпра. Вони мешкають в столичній акваторії прямо під «вікнами» Верховної Ради, і це яскрава демонстрація неналежного ставлення до найбільшої річці країни.

- Так само варто сказати, що Дніпро катастрофічно заростає і міліє. Тільки в столичній акваторії 57 мілин, які через три, п’ять років можуть перетворитися в острова, якщо не вжити екстрених заходів — стверджують в Асоціації рибалок України.

Прес служба Асоціації рибалок України

23.07.2020


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.