На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Сер Сума Чакрабарті йде з посади Президента ЄБРР після другого та останнього терміну

Він зазначає, що ЄБРР став незамінним

Європейський банк реконструкції та розвитку став незамінним банком розвитку, зазначає сер Сума Чакрабарті, який залишає посаду Президента. Він йде з Банку сьогодні після завершення другого терміну на цій посаді — це максимальний строк, що дозволяється правилами ЄБРР.

Сер Сума, який є громадянином Великої Британії, переміг на двох конкурсах на цю посаду поспіль — у 2012 та 2016 роках — що трапилося вперше в історії ЄБРР. Він прийшов у Банк із завданням модернізувати його, і зосередженість на досягненні цієї мети дозволила ЄБРР досягти рекордних рівнів впливу на процес переходу та інвестицій в його регіонах, а також більшої фінансової стабільності.

Одним з помітних досягнень під час його президентства стала реалізація ініціативи «Перехід до „зеленої“ економіки» — майже половину інвестицій Банку минулого року було зроблено саме в «зелену» економіку, і ще багато амбітних цілей поставлено на майбутнє. Кількість членів ЄБРР та країн, в яких Банк здійснює інвестиції, також значно зросла за останні вісім років.

Сер Сума зазначає, що залишає Банк у доброму стані, і що ЄБРР відіграє надзвичайно важливу роль в реалізації глобального порядку денного розвитку: «На мій погляд, ЄБРР є незамінним банком розвитку. Зовнішній порядок денний змінився. Ми перейшли до Цілей сталого розвитку. Ми знаємо, що цих цілей неможливо досягти без приватного фінансування та роботи у приватному секторі. Саме цим займається ЄБРР. Ми стимулюємо активність приватного сектору на наших ринках, що розвиваються. Отже, із зміною порядку денного те, наша діяльність стала цінною, як ніколи раніше. Я пишаюся тим, як ЄБРР вдалося відповісти на цей виклик».

Сер Сума продовжить займатися питаннями міжнародного розвитку та «зеленої» економіки і після звільнення з Банку обійме декілька посад на громадських засадах. З цієї осені сер Сума буде призначений Головою Попечительської ради Інституту міжнародного розвитку, що є провідним британським мозковим центром у сфері міжнародного розвитку. Інші його ролі включатимуть у себе посаду Глобального уповноваженого Мережі нової кліматичної економіки, члена Мережі лідерства з чистого розвитку та члена Європейської Комісії ВООЗ з систем охорони здоров’я та соціальних систем для економічного та соціального розвитку. Сер Сума планує писати, читати лекції та працювати з новим поколінням лідерів у галузі міжнародного розвитку і державної служби, якій він себе присв’ятив. Згодом він також консультуватиме ряд урядів країн з ринками, що розвиваються, а також організації державного сектору з питань стратегії, імплементації, комунікації, лідерського потенціалу та спроможності.

Починаючи з 3 липня обов’язки Президента ЄБРР тимчасово виконуватиме Перший Віце-президент ЄБРР Юрген Рігтерінк, який працює в Банку з 2018 року і керує його діяльністю в сферах банкингу та підтримки реформ. Постійного наступника сера Суми планується обрати на Щорічних зборах Банку, які перенесено з 13–14 травня на 7–8 жовтня 2020 року через вплив коронавірусної кризи.

ЄБРР — багатосторонній банк, який підтримує розвиток приватного сектору та підприємницьких ініціатив у 38 країнах на трьох континентах. Банк належить 69 країнам, ЄС та ЄІБ. Мета інвестицій ЄБРР — зробити економіку в регіонах його діяльності конкурентоспроможною, інклюзивною, добре керованою, «зеленою», стійкою та інтегрованою.

02.07.2020


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.