На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Міське городництво, психологічне здоров’я та сімейне дозвілля у проекті Syngenta

20 травня в рамках cоціально-освітнього проекту «ОгоРодина» Syngenta в Україні разом із сім'ями 35 учасників АТО висадили міський овочевий город у Луцьку.

Проект «ОгоРодина», вперше ініційований компанією Syngenta 2015 року, продовжує натхненно крокувати містами України — від Києва до Львова і Вінниці, а тепер і до Луцька. За словами організаторів, «ОгоРодина» надає можливість дорослим і дітям пізнати радість спілкування з рослинами у форматі міського городництва. Проект навчає отримувати задоволення від роботи на землі, пишатися своїм результатом та цікаво й корисно проводити час у колі рідних у єднанні з природою в межах міста.

«Протягом останніх років урбан-фермерство та озеленення «асфальтних джунглів» перетворилося на масштабний світовий тренд, — розповідає Альона Федько, менеджер з корпоративних заходів і внутрішніх проектів КСВ компанії Syngenta в Україні. — Громади українських міст тільки-но починають долучатися до нього. Завдяки підтримці міської влади, зокрема Луцької міської ради, компанія Syngenta цьогоріч реалізувала проект «ОгоРодина» не просто в центрі міста, а в найулюбленішому куточку лучан — Луцькому міському зоопарку. Тож діти і батьки зможуть вирощувати городину як для себе, так і для тварин, при цьому дізнаватися цікаві факти про рослинництво і виробництво продуктів харчування».

В Управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й Департаменті соціальної політики Луцької міської ради вважають, що проект «ОгоРодина» разом із просвітницькою діяльністю також має позитивний емоційно-психологічний ефект. «На нашу думку, реалізація проекту «ОгоРодина», який є, до речі, довготривалим, забезпечить неформальний родинний відпочинок та, зокрема, якісне інтелектуальне дозвілля для дітей із сімей, які потребують особливої соціальної підтримки влітку. Це креативний і родинний захід. Ми запросили 35 сімей учасників АТО, а також дітей зі складних сімей, взяти участь у висадці спільного овочевого городу і творчих агрокласах на території зоопарку, послухати лекції від провідного дієтолога та експертів компанії. Такі активності сприяють гармонізації людини і її стосунків всередині родини», — підкреслює Ліна Галан, начальник Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради.
Вікторія Майборода з Департаменту соціальної політики зазначає, що, окрім роботи щодо поліпшення фінансової та соціальної підтримки, такі завдання, як вирішення соціально-побутових питань і надання психологічної підтримки, особливо у випадку з родинами учасників АТО й переселенців, є не менш пріоритетними, і доповнює: «Тому ми бачимо низку переваг впровадження проекту міського городництва від Syngenta для нашої спільноти. Такої практики в нас ще не було. Надзвичайно приємно, що бізнес запроваджує соціально-пізнавальні заходи нового формату і запрошує до співпраці міста України».
Луцький зоопарк — оригінальна локація для реалізації проекту, а залучення соціальних груп з особливим статусом разом зі всіма охочими наділяє «ОгоРодина» глибшим суспільно-ціннісним значенням. Традиційно представники компанії супроводжували гостей заходу у процесі висаджування розсади перцю, капусти, томатів, кабачків та баклажанів і надавали агрономічні поради щодо правильного догляду за рослинами. Цього разу було також висіяно насіння буряку й моркви, спеціально для підопічних зоопарку. Керівництво закладу сподівається, що проект допоможе дорослим і дітям відповідальніше ставитися до тварин. «Повірте, спричинити нездужання, інтоксикацію організму або навіть смерть тварини — дуже просто, якщо годувати її неправильно! Такі сумні наслідки мають місце переважно через брак знань у відвідувачів та нехтування правилами зоопарку. Саме тому цей проект є важливим для нас, адже діти й дорослі не тільки самостійно виростять їжу для тварин, але й в процесі догляду за рослинами дізнаються, яким тваринам рекомендовані або заборонені ті чи інші овочі та продукти, і чому» — розповідає директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко.
Проект «ОгоРодина» є унікальним з точки зору поєднання в собі пізнавальної та творчої складових, родинного дозвілля, піклування про живу природу і формування персональної відповідальності.
Представники компанії також відзначають, що цього року в рамках проекту Syngenta надала спонсорську допомогу Територіальному центру соціального обслуговування м. Луцьк. Центр залучає людей похилого віку та осіб з інвалідністю до занять із трудотерапії (ерготерапії), зокрема до праці на землі — городництва й садівництва. Дослідження говорять про те, що така терапія сприяє відновленню активного способу життя, поверненню почуття власної повноцінності та життєвих орієнтирів. Терцентр має на балансі 0,08 га земельної ділянки, частина якої задіяна під фруктовий сад, а інша — для вирощування овочів та зелені, що надалі використовуються для організації харчування відвідувачів. Компанія Syngenta вирішила підтримати діяльність закладу, надавши насіння необхідних овочів, а також оновила 15 м3 ґрунту.

Syngenta — це провідна аграрна компанія, яка прагне підвищити рівень продовольчої безпеки в світі, надаючи можливість мільйонам сільгоспвиробників раціональніше використовувати наявні ресурси. Завдяки передовим науковим знанням та інноваційним рішенням 28 000 фахівців у понад 90 країнах світу працюють з метою удосконалити сучасні підходи до вирощування рослин. Ми рішучі у своїх намірах зберегти родючі землі від деградації, сприяти підвищенню біорозмаїття і відродженню сільських громад.

21.05.2018


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.