Rated by MyTOP На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта

«МАИС» презентовал новые гибриды кукурузы аграриям Степи

КОМПАНІЯ "МАЇС" ПОБУДУВАЛА СУЧАСНИЙ ЗАВОД З ВИПУСКУ НАСІННЯ

Компанія «МАЇС» (Дніпропетровськ) ввела в експлуатацію новий інноваційний насіннєвий завод у селі Зайцеве (Синельниківський район, Дніпропетровська область).
Урочисте відкриття відбулося 12 червня 2015; у заході взяли участь українські та зарубіжні партнери Компанії «МАЇС».

«Мрії дійсно здійснюються. Думки матеріалізуються. Завжди треба в це вірити і щохвилини рухатися в одному напрямку. Важливо спочатку мати правильний стратегічний орієнтир і рухатися цим курсом», - сказав голова правління МАЇС Віктор Борисов.

При цьому Борисов звернув увагу, що, незважаючи на активне будівництво насіннєвих заводів в Україні останніми роками, це перший проект вітчизняної насіннєвої компанії.

«Сортове насіння - це наукомісткий продукт і вартість інтелектуальної частини в його повній вартості перебуває на рівні 80%. Отримані дивіденди іноземні компанії реінвестують у розвиток наукових досліджень в інших країнах. Ми ж інвестуємо всю дельту в національну економіку», - зазначив голова правління МАЇС Віктор Борисов.

Інвестиції в будівництво склали більше 100 мільйонів гривень, у тому числі третина суми надана німецьким банком BHF під гарантії ЄБРР.

Проектна потужність заводу складає від 500 тисяч до 1 млн. посівних одиниць залежно від режиму роботи підприємства, що відповідає 10–20% від потреби ринку України.
Завод побудований за проектом датської компанії Westrup. Також на заводі використовуються машини для обробки насіння німецької компанії Willy Niklas, система фасування і упаковки продукції італійської компанії MF Tecno s.r.l.
Слід зазначити, що в проекті закладено гнучка технологічна система. Завод може працювати в стандартному повному технологічному циклі, а також може виконувати три різні технологічні операції одночасно з трьома гібридами.

«Щороку ми прагнемо удосконалювати технологічний процес підготовки насіння до посіву, для чого оновлюємо і модернізуємо обладнання. У цьому році побудували і вводимо в експлуатацію надсучасний насіннєвий завод з новітнім європейським обладнанням», - говорить комерційний директор Компанії «МАЇС» Микола Мельник.

Фотоотчет

У планах МАЇС будівництво ще двох насіннєвих заводів в різних регіонах України.
В даний час Компанія продає насіння на ринки сусідніх країн Східної Європи і має намір розвивати експортні програми.
Пріоритетним завданням для Компанії «МАЇС» є цілеспрямоване освоєння нових перспективних насіннєвих ринків для просування конкурентних селекційних розробок. Цьому покликані сприяти нові насіннєві заводи як інтегрована складова стратегічних планів розвитку Компанії «Маїс».

НВФГ "Компанія «МАЇС» - розробник базових селекційних форм і комерційних гібридів кукурудзи, виробник насіння широкого спектру гетерозисних форм кукурудзи для насіннєвого ринку України та країн Європейського континенту. Компанія реалізує власні селекційні програми з 1992 року і за більш ніж 20-річний період діяльності створила власний генетичний банк (включає кілька тисяч селекційних зразків).
Офіційно зареєстровані лінії та гібриди мають патентний захист.
На український та світовий насіннєві ринки компанія вивела близько сотні гібридів різних груп стиглості (від ФАО 160 до ФАО 500). Гібриди Компанії «МАЇС» зареєстровані в Україні, Росії, Білорусі та Європейському Союзі.
Виробничі потужності компанії складаються з трьох насіннєвих заводів, розташованих у центральному та західному регіонах України й оснащених сучасним обладнанням європейських і американських виробників (Petkus, Westrup). МАЇС має власну ліцензовану лабораторію якості насіннєвого продукту.
Компанія «МАЇС» - член Міжнародної асоціації тестування насіння (ISTA), Американської асоціації виробників насіння (ASTA).
Прес-служба
МАЇС
press@maize.com.ua

17.06.2015