Особливості заповнення платіжного доручення у разі перерахування коштів з власного поточного рахунку на електронний рахунок у системі електронного адміністрування податку на додану вартість

Рахунок у системі електронного адміністрування податку (далі — електронний рахунок) — рахунок, відкритий платнику податку в Казначействі, на який таким платником перераховуються кошти з власного поточного рахунка у сумі, необхідній для досягнення розміру суми, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — Реєстр), а також у сумі, необхідній для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов’язань. Кошти з такого рахунка підлягають перерахуванню до бюджету та/або на спеціальний рахунок.
Казначейство відповідно до вимог статті 69 Податкового кодексу України надсилає ДФС повідомлення про відкриття електронного рахунка платника податку не пізніше наступного робочого дня з дня його відкриття.
Після надходження такого повідомлення ДФС інформує платника податку про реквізити його електронного рахунка.
Відповідно до пункту 2 статті 2001 Податкового кодексу України рахунки в системі електронного адміністрування податку на додану вартість відкриваються платникам ПДВ в автоматичному режимі.
Заповнення реквізитів отримувача у платіжних дорученнях у разі перерахування коштів з власного поточного рахунку на електронний рахунок у системі електронного адміністрування податку на додану вартість здійснюється таким чином:
у полі «Отримувач» заповнюється назва платника;
у полі «Код» заповнюється код за ЄДРПОУ платника;
у полі «Банк отримувача» заповнюється «Казначейство України (ел. адм. подат.)»;
у полі «Код банку» заповнюється «899998»;
у полі «№ рахунку» заповнюється номер рахунку, вказаний в електронному повідомленні або отриманий в Центрі обслуговування платників за основним місцем обліку.
Слід звернути увагу, що поле «Призначення платежу» такого платіжного доручення заповнюється згідно з вимогами щодо заповнення реквізитів розрахункових документів, викладених у додатку 8 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, викладеної в Постанові Національного банку України №22 від 21.01.2004 (із змінами та доповненнями).
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві

30.03.2015