На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Бізнес пропонує подовжити чинні бронювання від мобілізації ще на місяць

27 січня 2023 року Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час" №76, якою було затверджено Порядок бронювання військовозобов’язаних.

При цьому Постановою визначено, що відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, які були надані військовозобов’язаним рішеннями Міністерства економіки України до набрання чинності Постановою, є чинними протягом строку, на який вони надані.

Однак, наразі у бізнесу, зокрема представників рітейлу, фармацевтичної та медичної галузей, усіх напрямків сільського господарства та інших критично важливих підприємств, що бронювали своїх працівників, склалася ситуація, при якій строк відстрочки від призову працівників, які були заброньовані бізнесом в першу чергу (в період березня 2022 року), враховуючи всі періоди автоматичного продовження дії відстрочок, спливає у лютому 2023 року. Водночас, за інформацією від бізнесу, є непоодинокі випадки коли таким працівникам територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки було видано повістки із вимогою щодо прибуття до ТЦК та СП на наступний день після спливу строку відстрочки (наприклад, повістка видана на 16 лютого 2023 року, а строк дії відстрочки спливає 15 лютого 2023 року).

Оскільки наразі по новому Порядку є невизначеність щодо документального підтвердження відповідності підприємств окремим критеріям, адже, наприклад, за останньою інформацією місцева влада та Міністерства мають визначити критерії критичності для своїх напрямків, регіонів. Більше того, по деяким критеріям для підприємств є неоднозначною можливість надати інформацію (наприклад, щодо подання податкової звітності за останній квартал, оскільки строк подання звітності ще не настав). Тож, за попередніми оцінками бізнесу, процедура бронювання працівників за новим Порядком буде тривати біля одного місяця.

Тому, є висока ймовірність того, що бізнес не встигне завершити всю процедуру бронювання по вказаній вище категорії працівників до спливу дії по ним відстрочки від призову на військову службу, що, в свою чергу, ставить під загрозу стале функціонування окремих підприємств, так і економіки у цілому.

Тож Європейська Бізнес Асоціація звертається до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із проханням сприяти подовженню чинних бронювань ще на місяць. Це допоможе підприємствам здійснити та завершити процедуру бронювання працівників згідно з новим Порядком та продовжити повноцінно працювати.

07.02.2023


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.