На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Компанія РАЖТ виводить на український ринок спеціальні сорти сидеральних культур

Компанія «РАЖТ Семенс Україна» почала роботу у новому напрямі — сидеральні культури. Тепер українські аграрії мають доступ до добре досліджених сортів покривних культур із чудовими характеристиками для покращення якості ґрунту, забезпечення балансу мікроорганізмів у ньому й ефективного управління вологою та живленням.
Нідерландська компанія Joordens Zaden, яка належить до групи RAGT, уже багато десятиліть на власній дослідницькій станції працює над розробкою нових сортів різних сидеральних культур для сільського господарства майбутнього. Joordens має великий досвід у створенні сидератів для певних умов вирощування, для досягнення конкретних цілей та подолання конкретних проблем.
- У Joordens знають все про сівозміни, своєчасні заходи та взаємодію мікроорганізмів. Діяльність компанії ґрунтується на переконанні, що турбота про ґрунт закладена в нашій природі. У «РАЖТ Семенс Україна» ми вирішили, що настав час поділитися з українськими аграріями тим безцінним досвідом та селекційною базою покривних культур, якими володіють наші колеги в Нідерландах. Ми впевнені: за якісними сидератами як невід’ємною частиною технології вирощування культур — майбутнє сталого землеробства. Вміло використовуючи європейський досвід у цій царині, українські аграрії зможуть не лише збирати значно вищі врожаї сільськогосподарських культур, а й суттєво поліпшити якість ґрунтів, — розповів Олександр Кобець, менеджер з маркетингу ТОВ «РАЖТ Семенс Україна».
Вирощування сидератів напряму сприяє сталому господарюванню. Погодні, економічні та енергетичні виклики останніх років, а тепер ще й війна, змусили українських аграріїв шукати нові оптимальні рішення для максимально ефективного управління вологою та забезпечення балансу мікроорганізмів у ґрунті. Одним із найкращих таких рішень є сидеральні культури. Їх називають зеленим добривом, джерелом виділення кислот, здатних паралізувати розвиток патогенних мікроорганізмів.
Однак українські аграрії для вирощування сидератів зазвичай використовують насіння сортів, які не були створені саме з цією метою. Це не завжди дає бажаний результат, адже не всі сорти мають швидкий стартовий ріст і не встигають закрити ґрунт та створити конкуренцію бур’янам. Часто такі рослини також мають короткий вегетаційний період і не встигають наростити вегетативну масу до бутонізації. Не всі сорти мають і толерантність до патогенів, тому сповна не виконують покладені на них функції.
Сидеральні ж сорти мають покращені властивості, зокрема, стійкість до хвороб, здатність боротися з нематодами. Вони швидше створюють ґрунтовий покрив і пізніше цвітуть. Ці рослини покращують структуру ґрунту, підвищують його родючість, збільшують біорізноманіття, запобігають ерозії, пригнічують ріст бур’янів і залишають чисте здорове поле для наступного врожаю.
- Управління вологою — дуже важливе завдання для аграрія. Підібравши ту чи іншу суміш сидеральних культур, ми вирішуємо проблему збереження дорогоцінної вологи, підвищення вмісту органічної речовини у ґрунті та управління азотним живленням. Наростає вегетативна маса, яка накопичує вологу та поживні речовини. Цю рослинну масу потрібно подрібнити, заробити в ґрунт і в такий спосіб повернути всі накопичення в землю, що створює передумови для процесу ґрунтоутворення та структуризації ґрунту, забезпечення сталого процесу деструкції зароблених рослинних решток та найкращі можливості для сходів наступної культури, — поділився досвідом Леонід Центило, керівник ТОВ "Агрофірма «Колос», що на Київщині, професор кафедри землеробства та гербології Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор с.-г. наук. — Вдале використання сидеральних культур — це дійсно хороше рішення для активізації та розвитку мікробіологічного процесу. Повертаючись із сидеральними культурами на одне і те ж поле бодай раз на чотири роки, ми забезпечуємо на ньому сталий процес ґрунтоутворення, бережемо наші землі від виснаження. На таких полях формуватиметься сталий урожай сільськогосподарських культур.
Сидеральні культури не створюють конкуренції хімічним добривам, але вони залучають для живлення ту кількість азоту, що є у ґрунті. Завдяки застосуванню сидератів, ефективність азотних добрив зростає зі 40% до 80–90%. До сидеральних культур належать: гірчиця, редька олійна, фацелія, гречка, ріпа, різні салати та інші культури, які за 40–50 днів дають змогу досягти таких результатів, які, маючи багату сівозміну, можна отримати лише через кілька років.
Україна щорічно годує 400 млн населення планети, у перспективі ми здатні забезпечити продовольством мільярд людей. Пропонуючи якісні сидеральні культури, компанія «РАЖТ Семенс Україна» розвиває напрям екологізації сільського господарства та дає змогу українським аграріям ефективно вирощувати екологічно безпечні продукти харчування, що є основою здоров’я людини, нації і подальшого розвитку сталої сільськогосподарської діяльності.

Про RAGT Semences
Група компаній RAGT заснована французькими фермерами 1919 року. Сьогодні діяльність RAGT має два головні напрями: насінництво та галузь сільськогосподарського постачання. Щороку компанія реєструє понад 200 нових сортів і гібридів з-поміж 32 культур: кукурудза, соняшник, сорго, зернові й кормові культури, тверда й м’яка пшениця, тритикале, ячмінь, соя, рiпак. RAGT інвестує більш як 18% свого товарообороту в дослiдження та інновації та послуговується засобами європейського рівня.
Сьогодні приблизно кожен п’ятий гектар у Європі засiяно насiнням RAGT. Майже чверть макаронних виробiв найвідоміших французьких та iталійських марок виробляють з борошна сортів твердоï пшениці RAGT.
Більше інформації — на сайті: https://ragt-semences.com.ua/

Про Joordens Zaden
Joordens Zaden є частиною групи RAGT з 1993 року. Компанія розташована у місті Кессель (Нідерланди).
У Joordens переконані, що кращий ґрунт є основою більш стійкого та прибуткового сільського господарства, тому в компанії зосередилися на якості сільськогосподарських ґрунтів та відновленні його балансу. Перш за все, Joordens пропонує добре досліджені сорти покривних культур із чудовими властивостями для покращення якості ґрунту. Крім того, компанія має великий досвід у тому, які різновиди найкраще підходять для певної місцевості та як їх можна використовувати для досягнення конкретних цілей або подолання конкретних проблем.
Завдяки власній дослідницькій станції в Нірі, а також мережі дослідницьких відділів материнської компанії RAGT (R2N), Joordens пропонує широкий спектр селекційної продукції світовому сільському господарству.
У Joordens постійно працюють над розробкою нових сортів покривних культур із покращеними властивостями, як-от: стійкість до хвороб, боротьба з нематодами, пізнє цвітіння та швидкість утворення ґрунтового покриву, та з великою увагою до здоров’я ґрунту.
Розробка нового сорту займає значні роки досліджень. Для цих досліджень у Joordens є добре обладнана база з лабораторією, де проводять випробування на стійкість до різних кліматичних умов. Польові дослідження проводять на дослідних полях у Нідерландах та закордоном. На сьогодні – це більш ніж 40 країн світу.
У співпраці з мережею лабораторій групи RAGT компанія якнайкраще використовує сучасні знання та найсучасніше обладнання. Щоб знайти регіональні та глобальні рішення, тісно співпрацює з університетами та науковими інститутами по всьому світу.
Більше інформації – на сайті: https://www.joordens.com/

22.11.2022


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.