На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Бізнес просить врегулювати питання з чергами на українсько-польському автомобільному кордоні

Питання підвищення ефективності роботи автомобільних пунктів пропуску на кордоні України та Польщі залишається вкрай актуальним для роботи бізнесу. Так, йдеться саме про важливість збільшення транспортного потенціалу пунктів пропуску та значне зменшення часу проходження контролю на кордоні, адже наразі, подекуди черги можуть сягати до 60 кілометрів.

Безумовно, позитивним стало завершення реконструкції та запуск повноцінної роботи оновленого пункту пропуску «Краківець — Корчова», запровадження пілотного проєкту стосовно оформлення в пунктах пропуску «Зосін — Устилуг», «Грушів — Будомєж», «Угринів — Долгобичув» транспортних засобів з максимально допустимою вагою до 7,5 тон, здійснення в пункті пропуску «Ягодин — Дорогуськ» оформлення тільки вантажних автомобілів та автобусів як на в’їзд, так і на виїзд повною масою понад 7,5 тон. Дійсно, протягом перших двох тижнів після запуску ситуація на під’їздах до пункту пропуску «Ягодин» пішла на покращення. Однак, вже у серпні відбулось різке збільшення черги вантажних автомобілів на виїзд з України.

За інформацією української сторони, суттєва затримка відбувається наразі на етапі ветеринарного та фітосанітарного контролю з боку польських служб. Так, відповідно до даних Міністерства інфраструктури України, до повномасштабного вторгнення за добу кількість вантажівок, що проходила цей контроль, складала 80 одиниць, а останнім часом цей показник складав до 25. Більше того, протягом останніх 3-х тижнів польські фітосанітарні та ветеринарні служби припинили працювати в суботу та неділю, а з вересня 2022 року припинили працювати в цілодобовому режимі на усіх пунктах пропуску.

З української сторони, Мінінфраструктури вже звернулись з пропозиціями до польської сторони задля покращення ситуації. Зокрема, щодо здійснення попереднього сортування вантажних транспортних засобів в залежності від виду вантажів задля кращої організації та підвищення продуктивності роботи польських контролюючих органів, виділення додаткових контрольно-пропускних пунктів для пропуску порожніх вантажівок, скасування контролю вантажівок, що перевозять ріпак для виробництва біодизелю та тих, що їдуть транзитом через Польщу у напрямку експорту з України, якщо вони будуть попередньо опломбовані, тощо.

Водночас, наразі, незважаючи на запуск «зернових коридорів», ситуація з логістикою в Україні залишається надзвичайно складною через бойові дії, а для бізнесу є критично важливою безперебійна робота тих шляхів, що залишаються доступними. Безумовно, бізнес, що працює в Україні та країна загалом щиро вдячні Польщі за безпрецедентну підтримку в такий важкий час.

Водночас, Європейська Бізнес Асоціація від імені бізнесу звертається до польської сторони із проханням сприяти подальшому врегулюванню ситуації на кордонах. Зокрема, збільшити кількості працівників, які здійснюють ветеринарний та фіто-санітарний контроль в пунктах пропуску, не здійснювати рахунок порожніх автівок як такі, що оформлено та запустити у найкоротші терміни позачерговий виїзд пустих вантажівок з України до Польщі («Грушів-Будомєж», — «Угринів — Долгобичув» — «Смільниця-Кросцєнко»).

Сподіваємось на позитивну реакцію польських прикордонних служб, зокрема щодо прискорення проходження вето та фіто-санітарного контролю. Очікуємо на продовження діалогу та оперативне врегулювання питання!

13.09.2022


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.