На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

УЗА надала критичні зауваження до оновленого договору УЗ на перевезення вантажів

Українська зернова асоціація вітає налаштованість АТ «Укрзалізниця» на діалог з бізнес-середовищем, зокрема учасниками зернового ринку, та наголошує на важливості продовження діалогу та комунікації на високому рівні.

Прозорість та відкритість у роботі залізничного монополіста дозволяє вибудувати справедливі правила гри для всіх учасників ринку залізничних перевезень та сподіватися на підвищення ефективності роботи АТ «Укрзалізниця».

УЗА позитивно оцінює врахування частини пропозицій зерновиків у проекті Договору про надання послуг з організації перевезення вантажів залізничним транспортом, однак вважає, що низка положень договору досі потребують доопрацювання і врахування зауважень бізнес-середовища у новій редакції Договору. Зокрема, йдеться про документальне оформлення взаємовідносин відправника та перевізника, фінансові взаємовідносини та відповідальність сторін тощо. Всі пропозиції зерновики офіційно надали до УЗ та сподіваються на їх врахування.

УЗА наголошує на критичній важливості ефективної роботи залізниці для аграрної галузі та зернового ринку зокрема. Як відомо, виробництво та експорт зерна в Україні щорічно зростає. Так, за експертною оцінкою УЗА, у найближчі роки очікується зростання виробництва зерна і олійних до 100 млн т, експорту — до 70 млн т. Україна впевнено рухається до цих показників і вже цьогоріч виробництво зерна сягнуло 98 млн т, а експорт, за нашими оцінками, досягне рівня 60 млн т. Понад 95% експорту зерна здійснюється через морські порти Чорного та Азовського морів, при цьому близько 70% обсягу зерна транспортується від елеваторів до портів залізницею. Сьогодні перевезення зерна займає понад 10% від фізичного обсягу вантажних перевезень «Укрзалізниці», але при цьому приносить їй 20% всіх доходів від усіх вантажних перевезень.

Нагадаємо, що новий Договір від АТ «Укрзалізниця» на вантажні перевезення повинен вступили в дію з 1 липня 2020 року.

Довідково

Українська Зернова Асоціація (УЗА) — це об’єднання виробників, переробників та найбільших експортерів зерна, які щорічно експортують близько 90% української зернової продукції. У 2019 році Україна експортувала зернових на суму $9,6 млрд.

Основною метою діяльності УЗА є сприяння формуванню та розвитку загальнонаціонального ринку зерна в Україні, а також, створення необхідних організаційних, економічних, правових та соціальних умов в інтересах розвитку бізнесових структур ринку зерна в Україні.

18.06.2020


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.