На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

ДПЗКУ звітує про результати роботи за період з січня по жовтень 2019

АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» звітує про результати роботи за 9 місяців 2019 року. За цей період корпорація збільшила свій консолідований дохід з 7,3 млрд грн до 11,6 млрд грн, у відношенні до аналогічного періоду минулого року.

Це відбулось за рахунок збільшення об’ємів експорту зернових та зростання реалізації готової продукції.

Валовий прибуток за цей період збільшився відносно до попереднього року майже на 36 млн грн та склав біля 453 млн грн.
Показник операційного прибутку в поточному році стабільно позитивний і за підсумками поточного року становить 62 млн грн.
Сегмент трейдингу за звітний період збільшив об’єм експорту на 69% і склав 2,2 млн тонн зерна по відношенню до 1,3 млн тонн за 9 місяців 2018 року. За рахунок збільшення об’ємів реалізації та ціни реалізації виручка сегмента збільшилась до 10,2 млрд грн за 9 місяців 2019 року з 6,3 млрд грн за 9 місяців 2018 року.
Сегмент готової продукції збільшив об’єм реалізації борошна та висівок на 46% до 143 тис. тонн за 9 місяців 2019 року з 98 тис. тонн за аналогічний період 2018 року. Виручка сегмента зросла на 87% (з 437 млн грн за 9 місяців 2018 року до 817 млн грн за 9 місяців 2019 року). Суттєве зростання виручки зумовлене не лише ростом об’ємів, але й зростанням ціни реалізації готової продукції за рахунок диверсифікації продажів через роздрібні торгівельні мережі.
Консолідований дохід по інших сегментах за підсумками звітного періоду склав 587 млн грн, що більше від минулорічних показників на 19 млн грн.
Фінансові витрати корпорації за цей період склали 1,8 млрд грн (68 млн дол. США), які сформовані за рахунок високого відсоткового навантаження по кредитному договору. За відповідний період 2018 року цей показник складав 1,9 млрд грн (70 млн дол. США).
Водночас, з січня 2018 року корпорація почала виконувати свої кредитні зобов’язання та сплачувати тіло кредиту (рівними частинами по 75 млн дол. США кожні півроку). Станом на 01.10.2019 року кредитний портфель зменшився на 300 млн дол. США та становить 1,2 млрд дол. США.
Чистий збиток товариства зменшився з 1,8 млрд грн за підсумками 9 місяців 2018 року до 181 млн грн за 9 місяців 2019 року.

Довідкова інформація для інвесторів:
Акціонерне товариство «Державна продовольчо-зернова корпорація України» — національний оператор зернового ринку України, лідер у сфері зберігання, переробки, перевалки та експорту як зернових так і продуктів переробки.
АТ «ДПЗКУ» створена в серпні 2010 році для здійснення господарської діяльності з метою задоволення потреб населення, підприємств, установ та організацій різних форм власності у продовольчому і фуражному зерні, продуктах його переробки, незерновій сировині, елітному і сортовому насінні, надання послуг із зберігання, переробки та реалізації сільськогосподарської продукції.
АТ «ДПЗКУ» є найпотужнішою державною вертикально-інтегрованою компанією в аграрному секторі економіки України. Елеваторні потужності корпорації є номером один в Україні та складають 3,7 млн тонн одноразового зберігання, що складає 10% сертифікованих елеваторних потужностей України.
Можливості портових терміналів АТ «ДПЗКУ» дозволяють забезпечити до 6% середньорічних обсягів експортної перевалки українського зерна. Переробні потужності підприємства корпорації здатні щорічно переробляти близько 617 тис. тонн зернових культур. За виробництвом борошна корпорація входить в ТОП 10 в рейтингу українських борошномельних підприємств.
Активи корпорації — це розвинута та розгалужена інфраструктура, яка максимально наближена до сільгоспвиробників, а також до споживачів товарів і послуг.
Відповідно до Генерального договору про співпрацю у сфері сільського господарства в 2012 році між АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та «Китайською національною корпорацією машинної промисловості і генеральних підрядів» та відповідно до Кредитного договору з Експортно-імпортним банком Китаю були отримані кредитні кошти в сумі 1 500 000 000 дол. США під гарантії Уряду України.

05.11.2019


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.