На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Трансформуємося: Агропорт переформатується в українські агротехнопарки

Агропорт Харків трансформується в мережу інноваційних парків з пілотним проектом у Харкові.

В рамках шостого AGROPORT EAST KHARKIV 2019, який 10 жовтня, вже традиційно стартував у терміналі Харківського аеропорту, організатори анонсували створення унікального технопарку, який, на відміну від трьох денних агрофорумів, працюватиме постійно. І ставить на меті втілення інновацій в сільському господарстві.

Зараз сільськогосподарська продукція складає 44% експортної продукції Харківської області. Але потенціал значно більший. Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Інна Мєтєліна, яка стала учасницею стратегічної сесії Харківського Агропорту, пояснила, що аграрна галузь Слобожанщини потребує нових підходів та форм.

«Нам потрібно створювати ланцюги, де об’єднані виробники сільськогосподарської продукції, переробники і експортери. І звичайно, досвід Агропорту, генеральний менеджер якого, Дмитро Титаренко, теж може донести пропозиції регіональних аграріїв, що до розвитку сільського господарства», - заявила Інна Мєтєлєва.

Екс-в.о, міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева теж погоджується з необхідністю трансформування Агропорту — це новий щабель, який дозволить поглянути на АПК, не тільки як на сільське господарство, а як симбіоз розвитку територій, технологій, логістики, інфраструктури, банківської сфери. Нестача «легких кредитів» гальмує створення нових фермерських господарств. І розуміючи ці проблеми, представники банків вже зараз шукають нові форми підтримки аграріїв. Костянтин Балюк, директор харківської філії «Фрідом Фінанс Україна», запропонував систему облігацій, яка дозволить агросектору отримувати додаткові кошти.

Зміни розвитку АПК глобальні, і Агропорт задав їм тон, змінивши обсяг своїх програм і проанонсувавши переїзд на новий майданчик.

"Щороку в жовтні завдяки Агропорт Харків, у харківському аеропорті збирається спільнота, яке ставить на меті розвиток агропромислового комплексу. Світ турбулентний, і зараз важливо правильно обрати вектор. Спільний вектор Агропорт та DCH на майбутнє дозволить не тільки успішно співпрацювати далі, а й створити нові ідеї, нові робочі місця. По суті, відбудеться «переїзд» фз нашого аеропорту до «Екополісу-ХТЗ» на нашому ж Харківському тракторному заводі. Це додасть аграрний компонент до цього масштабного багатогалузевого проекту, який ставить на меті розвиток промисловості, логістики, освіти і науки, IT- індустрії тощо", - пояснила Олена Дерев’янко, віце-президент групи DCH, яка шостий рік поспіль виступає стратегічним партнером Агропорту.

Ці наміри, вже були публічно втілено в підписанні меморандуму про співпрацю між Агропортом та DCH.

Втім, одним майданчиком Агропорт не обмежиться.

«Маємо певну стратегію, яку задають нам наші стратегічні партнер. І плануємо спільний розвиток мережі агротехнопарків по всій території України. Нам потрібні майданчики, які будуть працювати протягом року, допомагатимуть розвивавати аграрні стартапи. А базовим об’єктом стане агротехнопарк в Харківському регіоні», — заявив Дмитро Титаренко, генеральний менеджер Агропорт Україна.

Це, за короткий термін, на думку обох сторін сприятиме залученню нових операторів ринку агровиробників, забезпечить самозайнятість сільського населення — надасть понад 5000 нових робочих місць з високою доданою вартістю.

Окрема презентація проекту відбудеться 29 жовтня в рамках Національного інвестиційного форуму, який проходитиме у Маріуполі.

Що до Харківського Агропорту, то він триватиме до 12 жовтня. В перший день, окрім меморандуму, організатори проведуть вже традиційне нагородження лідерів агрозалузі регіону Agroport Awards Kharkiv 2019. Цього року вона пройде на найбільшій сцені Европи — у Великій Залі Харківського Національного академічного театру опери та балету ім. М.Лисенка / Схід Opera, де на фермерів ще чекає прем’єра мюзіклу-шоу «My Way».

У п’ятницю, в рамках заходу, запланована !!! Олійно-Жирова Конференція, форум по розвитку горіхового бізнесу та круглий стіл з бджільництва. А в суботу Агропорт представить свій новий символ, який визначатиме його розвиток на найближчі 10 років. На третій день, 12.10 о 12:10 — планують розкопати символ оновленого Агропорту, який наразі затаївся на головній фото-зоні.



АГРОПОРТ — (http://agroport.ua/) — щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України і Східної Європи. Проходить з 2015 року за участю Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в рамках Всесвітнього дня продовольства. З 2016 АГРОПОРТ об’єднав фермерів всієї України і проводиться в форматі Захід-Схід. Форум є комплексним і складається з виставки техніки і технологій для фермерства, інвестиційної конференції та серії семінарів, круглих столів та зустрічей бізнесу. З моменту заснування проходить на майданчиках Міжнародних аеропортів. З 2018 року АГРОПОРТ проходить в трьох містах та охоплює інтереси індивідуально західних, південних та східних агровиробників. Організатори форуму: Департаменти агропромислового розвитку Львівської, Херсонської та Харківської облдержадміністрацій та консалтингова компанія ТОВ «Авіабренд».

Продовольча і сільськогосподарська Організація ООН (FAO) є міжурядовою і спеціалізованою установою ООН, до складу якої входять 194 держави-члена, два асоційованих члена і одна організація-член — Європейський союз. Штаб-квартира FAO знаходиться в Римі (Італія), а представництва організації розташовані більш ніж у 130 країнах. Організація сприяє встановленню партнерських відносин між урядами, бізнес-об’єднаннями, громадянським суспільством і приватним сектором в сфері продовольчої безпеки і розвитку сільського господарства.

Всесвітній день продовольства (World Food Day) щорічно відзначається у всьому світі 16 жовтня на честь заснування Всесвітньої продовольчої організації (FAO). У 2016 році святкування було присвячено темі зміни клімату у всьому світі і, відповідно, змін у сільському господарстві та виробництві продуктів. На всіх континентах і у всіх країнах-членах ООН WDP відзначається тематичними конференціями, семінарами та спеціальними акціями із залученням профільних фахівців і широкої громадськості.

13.10.2019


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.