На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Бізнес занепокоєний зупинкою поставок спирту підприємствам

З 1 липня 2019 року було запущено систему електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (відповідно до ЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів»).

Додатковим нововведенням для бізнесу стала необхідність обладнання та реєстрації витратомірів-лічильників обсягу виробленого спирту етилового, впровадження електронної акцизної накладної її реєстрації тощо.

Протягом 7 місяців після ухвалення Закону, «Укрспирт» так і не встановив та не зареєстрував належним чином оформлені витратоміри-лічильники на своїх об’єктах для відпуску спирту підприємствам споживачам. Це спричинило тотальну зупинку відпуску продукції. Водночас, окрім виробників лікеро-горілчаних виробів, спирт використовується також для виробництва інших харчових продуктів, як-то кондитерські рулети, цукерки тощо.

"Якщо б «Укрспирт» не був монополістом, то, наприклад, компанії-виробники алкогольних напоїв не мусили зупиняти виробництво, а мали змогу купити сировину в іншого виробника. Однак, в результаті непрофесійних дій, постачання спирту етилового виробникам алкогольних напоїв наразі призупинено. Це вже призвело до втрати деяких ринків збуту, штрафів через недопостачання в торговельні мережі, недоотримання Бюджетом акцизного податку, вимушені відпустки по кожному з підприємств понад 500 працівників тощо", — пояснила Крістіна Лініченко, менеджер Комітету з питань імпорту та торгівлі алкогольними напоями Європейської Бізнес Асоціації.

Так, за даними представників Комітету, минулого року виробниками лікеро-горілчаних виробів було сплачено 6 млрд гривень акцизного податку. Це приблизно 500 млн грн за місяць. Тож можна порахувати втрати Бюджету від простою підприємств з 1 липня.

За інформацією ДФС, до 1 липня було здійснено усі заходи для функціонування системи. При цьому, жодного запиту на реєстрацію лічильників від «Укрспирт» до ДФС не надходило. За даними «Укрспирт» всього потрібно встановити 40 лічильників, наразі встановлено 4, до 1 серпня заплановано встановити 16.

Враховуючи зазначене, Європейська Бізнес Асоціація звертається до ДП «Укрспирт» щодо найскорішого встановлення необхідної кількості витратомірів. Водночас, бізнес звертається до Уряду щодо термінового вирішення питання та видачі консультації що «законодавчої колізії» при відвантаженні спирту немає. Крім того, необхідно розглянути питання демонополізації спиртової галузі. Адже галузь не може залежати від ДП, яке не встигає пристосовуватись до «правил гри» на ринку.

11.07.2019


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.