На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

ЄБРР та ЄС запускають кредитну лінію для МСП в Україні

Нові можливості зростання та розвитку для українського малого бізнесу

· Завдяки запуску кредитної лінії «EU4Business»-ЄБРР позичальники зможуть отримати до €3 млн. у гривневому еквіваленті

· Тисячі українських МСП отримають користі від кредитних коштів загальним обсягом до €60 млн.

· Кредитна лінія допоможе модернізувати виробництво і збільшити експортний потенціал

Тисячі малих і середніх підприємств (МСП) в Україні зможуть скористатися новими можливостями для фінансування, що їх пропонують ЄБРР та ЄС.

Ці дві організації в рамках спільної ініціативи запускають в Україні кредитну лінію «EU4Business»-ЄБРР, призначенням якої є фінансування проектів МСП і надання компаніям допомоги у використанні можливостей, що відкриваються у зв’язку з Угодою про глибоку та всеохоплюючу зону вільної торгівлі (ГВЗВТ) між ЄС та Україною.

Ця кредитна лінія передбачає підтримку приватних компаній, що зареєстровані в Україні та мають до 250 працівників. Позичальники можуть отримати довгострокові кредити в сумі до €3 млн. у гривневому еквіваленті. Надання кредитів у місцевій валюті захистить позичальників від валютних ризиків.

Кредитні кошти будуть надаватися через Державний експортно-імпортний банк України (Укрексімбанк), якому виділено на цю програму еквівалент €22 млн. ($25 млн.) та ТОВ «ОТП Лізинг», якому виділено €10 млн. Додаткові ресурси ЄС в розмірі біля €28 млн. очікуються у найближчому майбутньому та будуть доступними для інших місцевих фінансових установ, які приєднаються до кредитної лінії.

Компаніям-учасникам також надаватиметься підтримка у приведенні їх виробництва у відповідність до вимог директив ЄС, що дозволить їм конкурентоспроможно працювати на спільному ринку ЄС.

Крім цього, для проектів у рамках кредитної лінії «EU4Business»-ЄБРР, які відповідатимуть певним вимогам, буде можливість отримати стимулюючі гранти. Українські МСП, які бажають впровадити у себе певні технології, досягти повної відповідності санітарним і фітосанітарним вимогам або вимогам у сфері харчової безпеки чи реалізувати складний проект з метою виконання вимог декількох регламентів ЄС, зможуть отримати стимулюючий грант на покриття до 15% вартості проектів.

Зі списком відповідних технологій та вимог можна ознайомитися тут.

Посол Х’юг Мінгареллі, Голова Делегації ЄС в Україні сказав: «ЄС намагається, щоб такі кредитні лінії були корисними для українських малих та середніх підприємств, а також сприяли економічному зростанню в Україні і зміцненню економічних зв’язків між нею та ЄС. У 2018 р. обсяг експорту українських товарів до ЄС зріс на 15 відсотків, а імпорт товарів з ЄС зріс на 11,5 відсотків. Ми вважаємо, що кредитні лінії ГВЗВТ сприяють збереженню цих позитивних тенденцій».

Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне сказав: «Ця кредитна лінії — це інтеграція в географічному та економічному плані. Після утворення ГВЗВТ між ЄС та Україною перед місцевими компаніями відкрилися численні можливості. Запуск кредитної лінії „EU4Business“-ЄБРР дає місцевим МСП, які забезпечують майже 80% робочих місць у країні, але на які наразі припадає лише близько 40% ВВП, додатковий доступ до фінансування для того, щоб вони могли й надалі розвиватися, ставати більш конкурентоспроможними та відповідати стандартам ЄС».

Дана кредитна лінія підтримує досягнення таких спільних для ЄБРР та ЄС цілей, як підвищення конкурентоспроможності бізнесу та економічна інтеграція згідно з цілями ГВЗВТ з ЄС та мандатом ЄБРР, який передбачає підтримку економічного переходу. Запуск цієї кредитної лінії є потужним сигналом, який підтверджує бажання і готовність обох організацій надалі допомагати Україні та сприяти розбудові в ній конкурентоспроможної та добре інтегрованої економіки.

15.03.2019


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.