На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Індекс продовольчих цін ФАО виріс, здебільшого внаслідок зростання цін на молочну продукцію

7 березня 2019, Рим, Італія — ​​Світові ціни на продовольчі товари в лютому зросли: Індекс продовольчих цін ФАО в середньому склав 167,5 пункту, що на 1,7 відсотка більше, ніж у січні, — внаслідок різкого зростання цін на молочні продукти.

Індекс, що відслідковує динаміку щомісячних змін міжнародних цін на кошик основних продовольчих товарів, перебуває на найвищому рівні з вересня 2018 року, але все ще майже на 2,3 відсотка нижчий свого значення рік тому.

Індекс цін на зернові ФАО в середньому склав близько 169 пунктів у лютому, майже не збільшившись, порівняно з січнем, в основному внаслідок зміцнення цін на кукурудзу.

Індекс цін на олію ФАО у лютому збільшився на 1,8 відсотка — до 133,5 пункту, що є найвищим рівнем з жовтня 2018 року. Зростання обумовлене збільшенням цін на пальмову, соєву та соняшникову олії.

Індекс цін на м’ясо ФАО виріс та вплинув на зростання цін на яловичину і свинину.

Індекс цін на молочні продукти ФАО збільшився на 5,6 відсотка, порівняно з січнем. Це обумовлено зростанням імпортного попиту на сухе знежирене молоко, незбиране сухе молоко і сир. Очікуване сезонне падіння обсягів виробництва вершкового масла також сприяло зростанню цін на нього.

Індекс цін на цукор ФАО виріс на 1,2 відсотка з січня, що було викликано побоюваннями зниження виробництва в деяких основних країнах-виробниках.

Світова пропозиція зерна залишиться на високому рівні, незважаючи на спад виробництва

У новому «Зведенні ФАО пропозиції зернових та попиту на зернові», також опублікованому сьогодні, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН знизила прогноз світового виробництва зернових до 2 609 млн. тонн, що на 2,8 млн. тонн більше, ніж було зафіксовано в січні. На останній перегляд сильно вплинуло зниження прогнозів виробництва кукурудзи в Сполучених Штатах Америка.

Згідно з останніми прогнозами ФАО відбудеться зниження рівня глобального споживання і запасів зернових. Однак, співвідношення світових запасів до споживання зернових у 2018/2019 році має знизитися до 28,3%, з 30,5% у 2017/18 році, і буде все ще на досить високому рівні.

Прогноз ФАО щодо світового товарообігу зернових у 2018/1919 роках був знижений на 2 мільйони тонн, порівняно з рівнем минулого року до трохи більше 413 тонн. Що стосується основних зернових, то прогноз щодо світового товарообігу пшениці було скорочено приблизно на 800 000 тонн. Це було зумовлено зниженням закупівель з боку деяких країн Азії та Південної Америки.

Перший прогноз щодо виробництва пшениці на 2019 рік

Незважаючи на те, що основна частина врожаю озимої пшениці в північній півкулі все ще не зібрана, перший прогноз ФАО щодо світового виробництва пшениці на 2019 рік становить 757 млн. тонн. Таким чином обсяг виробництва цього року буде на 4% вище рівня 2018 року, але все ще не досягне рекордно високого рівня, зареєстрованого у 2017 році.

07.03.2019


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.