На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Посольство США зацікавлено у вирішенні проблем регулювання розвитку внутрішнього водного транспорту в Україні

12 лютого другий секретар Посольства США в Україні Нейтан Рінггер та економічний аналітик Посольства Олена Сочнєва провели робочу зустріч з генеральним директором компанії «НІБУЛОН» Олексієм Вадатурським.


Під час зустрічі представники дипломатичної місії ознайомилися з суднобудівною програмою компанії та основними виробничими потужностями суднобудівно-судноремонтного заводу. На власні очі побачили процес будівництва першого в історії заводу 140-метрового самохідного судна та обговорили питання поточного стану суднобудівної галузі України та можливі шляхи її відродження.

Відвідуючи перевантажувальний термінал та знайомлячись з роботою вантажного та пасажирського флоту підприємства, фахівці посольства та компанії приділили значну увагу і питанням розвитку внутрішнього водного транспорту та законодавчим ініціативам у цій сфері.

У ході конструктивного двостороннього діалогу Олексій Вадатурський, як керівник компанії, яка сьогодні є флагманом українського суднобудування та успішно розвиває річкове судноплавство, зауважив, що для розвитку внутрішнього водного транспорту в Україні законотворці та профільні міністерства і відомства повинні ініціювати, законодавчо закріпити та впровадити такі заходи:

- звільнити суднове пальне від акцизного податку або відшкодовувати власнику частину вартості пального у розмірі акцизного податку, що в свою чергу відповідає міжнародній практиці та зробить недоцільним бункерування за 12-мильною зоною;

- скасувати плату за проходження суден шлюзами Дніпровського каскаду, а також за розведення ферм мостів;

- звільнити судновласників від сплати рентної плати за використання водних ресурсів;

- ввести компенсацію з Державного бюджету України першому власнику судна частини первісної вартості судна, що побудоване в Україні, та (або) частини відсотків банківської ставки за банківськими кредитами, кредитами міжнародних фінансових організацій на будівництво судна в Україні для стимулювання розвитку внутрішнього водного транспорту;

- звільнити від митних платежів операції з ввезення на митну територію України товарів і обладнання для суднобудування, судноремонту, експлуатації та модернізації суден задля стимулювання розвитку внутрішнього водного транспорту і суднобудівної галузі.

Маючи значний досвід у цій сфері, Олексій Вадатурський переконаний, що поки річковий флот в Україні не буде конкурентним, судна будуватися в Україні теж не будуть. Натомість вищезазначені заходи дозволять підняти конкурентність річкового транспорту відносно залізничного, що, у свою чергу, дозволить заощаджувати мільярди гривень з державного бюджету на ремонті автошляхів, розвантажити та зберегти автошляхи, адже значна частина вантажів буде переорієнтована на річку, та покращити екологію населених пунктів.

На думку очільника компанії та провідних українських фахівців у цій галузі, в українських реаліях варто і можливо реалізувати кращий передовий досвід провідних країн світу, зокрема США, країн Євросоюзу і т. п. Ми в змозі перетворити Дніпро на українську Міссісіпі. Тож наша компанія не лише переймає такий досвід у сфері розвитку річкового судноплавства, але й активно ділиться власним, адже впродовж майже 10 років успішно реалізовує масштабний інвестиційний проект з відродження судноплавства на Дніпрі та Південному Бузі.

Зі свого боку представники Посольства США висловили глибоку вдячність Олексію Вадатурському та команді компанії за надану можливість на власні очі побачити справжній новаторський підхід у роботі підприємств ТОВ СП «НІБУЛОН», а також організацію їхнього візиту до Миколаєва.

Нагадаємо, що у липні 2014 року «НІБУЛОН» відвідали дипломати економічного відділу Посольства США Деніель Нібаргер та Лері Пікса. А в травні 2018 року з робочим візитом на підприємствах компанії перебувала спеціаліст Міністерства сільського господарства США Шелбі Кінслі.

прес-служба Нібулон

18.02.2019


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.