На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Питання митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією

Днями в інформаційному агентстві «МОСТ-Днепр» відбулася прес-конференція заступника начальника Дніпропетровської митниці ДФС Ігора Диби з питань митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.
Так, 25 листопада 2018 року набули чинності Закони України про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України, якими передбачено умови легалізації автомобілів з іноземною реєстрацією, завезених з порушенням митного і податкового законодавства та встановлено нові умови ввезення транспортних засобів.
Передбачено перехідний період 180 діб для тих громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року до набрання чинності цим законом. Протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом вказаного періоду і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.
Базові ставки податку залежать від типу двигуна і об’єму його циліндрів, а саме:
- для бензинових автомобілів з об’ємом циліндрів двигуна до 3 000 см3 включно базова ставка акцизного податку становить 50 євро за одиницю; понад 3 000 см3 - 100 євро за одиницю;
- для дизельних автомобілів з об’ємом циліндрів двигуна до 3 500 см3 включно - 75 євро за одиницю та понад 3 500 см3 - 150 євро за одиницю.
Обчислення розміру ставки акцизного податку для кожного легкового транспортного засобу здійснюватиметься шляхом застосування до базових ставок акцизного податку коефіцієнтів - двигуна та віку.
Розпочинаючи доповідь, Ігор Диба зазначив: «Загалом, з 25 листопада 2018 року по 22 січня 2019 року (включно) було оформлено майже 44 тис. автомобілів з єврономерами. Це автівки, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. За ці транспортні засоби було сплачено майже 2,8 млрд гривень. За такий самий період у Дніпропетровській митниці ДФС оформлено близько 2000 транспортних засобів.»
З урахуванням норм Податкового кодексу України, протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності законом, ставки акцизного податку для автомобілів (крім електромобілів та гібридних легкових транспортних засобів) визначаються із застосуванням коефіцієнту 0,5.
Слід враховувати, що з 20.12.2018 набув чинності Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення транспортних засобів, ввезених громадянами в період з 1 січня 2015 року до 25 листопада 2018 року для їх вільного обігу на території України, згідно якого зазначене оформлення буде здійснюватися з такими особливостями:
- застосування виключно електронної митної декларації для декларування транспортних засобів;
- визначено документи, які необхідно подавати митницям (зокрема, рахунок або інший документ, що підтверджує вартість транспортного засобу, реєстраційний документ на ТЗ, виданий реєстраційним органом країни реєстрації, та документ, що підтверджує право власності на транспортний засіб або право розпоряджатися та декларувати автомобіль для вільного обігу на митній території України);
- з метою зменшення часу фізичного перебування автомобілів у зонах митного контролю митниць та зменшення фінансових витрат громадян на оплату послуг стоянки встановлено, що доставлення автівки в зону митного контролю здійснюється декларантом після подання електронної митної декларації та отримання від митниці повідомлення із зазначенням дати та часу пред’явлення ТЗ;
- скасовано необхідність оформлення митницями Посвідчення про реєстрацію транспортного засобу;
- розроблено Алгоритм дій митниці та декларанта під час перевірки заявленої фактурної вартості оцінюваного транспортного засобу. Для підтвердження заявленої фактурної вартості можуть подаватися, зокрема, такі документи: договір купівлі-продажу або документ, який його замінює, рахунок-фактура (інвойс), банківські платіжні документи, що стосуються оцінюваного ТЗ, каталоги, специфікації, прейскуранти (прайс-листи) продавця транспортного засобу.
«На визначення вартості автомобіля з іноземною реєстрацією, впливають його технічні характеристики та рік випуску. Одним із джерел зовнішньої інформації, якими користується митниця, є інтернет-ресурс Schwackenet. Ці джерела використовуються для отримання цінової інформації, де продавався цей транспортний засіб, в якій країні, за якою ціною. Така інформація вивчається для того, щоб прийняти об’єктивне рішення щодо оподаткування автомобіля. Вартість має бути об’єктивною і відповідати тій, яка була фактично сплачена за автомобіль. Водночас завдання митних органів - не допустити випадків заниження вартості»,- акцентував Ігор Диба.
До того ж, звернуто увагу на те що у разі недотримання строків та умов митних режимів тимчасового ввезення та транзиту така передбачені штрафи у розмірі від 170 грн до 17 тис гривень. Така норма діє до 24 травня 2019 року. Після цього періоду починають діяти нові розміри штрафів - від 170 грн до 170 тис грн та конфіскація транспортного засобу.
Наприкінці виступу заступник начальника Дніпропетровської митниці ДФС Ігор Диба відмітив таке, щоб зняти напругу щодо ситуації із митним оформленням транспортних засобів, на рівні центрального апарату ДФС створена моніторингова група, яка відслідковує всі процеси щодо виконання митних формальностей посадовими особами митниць. На митницях ДФС працюють «гарячі» телефонні лінії, звернувшись на які, громадяни можуть отримати консультації щодо митного оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації.
У Дніпропетровській митниці ДФС встановлений графік роботи посадових осіб, які здійснюватимуть митне оформлення зазначених автомобілів з 09 год. 00 хв. до 21 год. 00 хв. у вихідні і святкові дні. Працює телефон «гарячої лінії» - (0562) 31–14–90.

29.01.2019


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.