На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

ЄБА виступає проти підвищення ставок рентної плати за користування надрами

З 1 січня 2019 року пропонується збільшити розмір ставок рентної плати за користування надрами для видобування нафти на 2%. Так, за видобування покладів, які повністю чи частково залягають на глибині понад 5000 метрів — з 29 до 31%. Покладів, що повністю залягають на глибині понад 5000 метрів — з 14 до 16%. Це передбачено проектом Закону №9260 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Україна є державою, значною мірою залежною від імпорту нафти, газового конденсату та нафтопродуктів. За даними ДФС, за 2017 рік було імпортовано 1 млн тонн нафти і газового конденсату, що на 96,4% більше, ніж в 2016. Крім того, 7,8 млн тонн нафтопродуктів, що на 5,6% більше, ніж в 2016 році. Тож необхідно створювати належні умови для розвитку видобутку нафти та газового конденсату в Україні. Однак, українські родовища нафти та конденсату знаходяться на пізній стадії розробки. При цьому, стабілізувати видобуток можна, але за умови значних операційних витрат, залучення нових інвестицій та впровадження технологій видобування.

«Перегляд рентної плати, та ще й в кінці року, дестабілізує поточну роботу суб’єктів господарювання та стримує заходження нових інвесторів. І варто не забувати, що, збільшення податкового навантаження на вітчизняний бізнес може мати наслідком зростання цін на відповідні товари та послуги», — наголосив Ігор Гоцик, координатор Комітетів Європейської Бізнес Асоціації.

В багатьох країнах світу, враховуючи виснаженість відкритих родовищ, значну капіталомісткість інвестиційних проектів, суттєві технічні та екологічні ризики, що несуть інвестори, впроваджуються більш гнучкі ставки оподаткування.

Подібне збільшення рентної плати призведе до збільшення податкового навантаження на сотні мільйонів гривень для бізнесу. І це — майже в кінці року, коли бюджети компаній вже сплановано, що однозначно не створюватиме якісних умов для ведення бізнесу прозоро та в стабільних умовах.

На сьогодні важливо нарощувати національний видобуток конденсату, збільшувати привабливість української нафтогазовидобувної галузі, максимально завантажувати існуючі потужності та створювати нові, скорочувати імпорт нафтопродуктів. А такий крок буде хаотичним та непослідовним з точки зору стратегічного планування.

Бізнес-спільнота закликає звернути увагу на це при підготовці законопроекту до другого читання та сподівається на виключення положень щодо збільшення ставок за користування надрами для видобування нафти і конденсату у 2019 році.

20.11.2018


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.