На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Хмельницька облрада закликає Президента продовжити земельний мораторій до 2025 року

Депутати Хмельницької обласної ради направили офіційне звернення до Президента України Петра Порошенко, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Голови Верховної Ради України Андрія Парубія із закликом продовжити дію мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2025 року.

Крім того, хмельницькі депутати закликали інші обласні ради підтримати їх у даній ініціативі та направити відповідні звернення до очільників держави.

«Закликаємо вас підтримати позицію більшості українців — зупинити спроби поспішного запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення, яка призведе до дестабілізації аграрного сектору, завдасть непоправної шкоди українській економіці, що, в свою чергу, дестабілізує соціально-економічну ситуацію в державі», — йдеться у тексті офіційного листа.

Відповідно до звернення, обласні депутати вимагають продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення ще на 6 років, а також розпочати широке обговорення покрокового запровадження прозорого й цивілізованого обігу земель.

Так, за час дії мораторію необхідно провести комплекс заходів для підготовки такого надважливого кроку. Зокрема, в Коаліційній угоді від 27 листопада 2014 року, яка містила 12 кроків, реалізовано лише три. В Україні не проведена інвентаризація земель. Надто повільно наповнюється земельний кадастр. У 61 адміністративному районі України площа зареєстрованих Держгеокадастром земельних ділянок перевищує реальну площу цих районів.

Більш того, відповідно до тексту звернення, в Україні процвітає рейдерство та діють корупційні механізми переходу прав на землю в обхід мораторію, оскільки немає верховенства закону у справі захисту права власності. Рейдерські захоплення є наслідком недосконалої судової системи. Відсутні ринкові механізми, які повинні допомогти у формуванні ціни на землю. Відсутні програми пільгового кредитування національного українського сільгоспвиробника, зокрема, і малих фермерських господарств, що ставить сільського господаря у неможливість конкуренції перед агрохолдингами та корпораціями, що мають можливість користуватися залученими іноземними інвестиціями.

«Зрозуміло, що за умов відсутності захисту власності та інвестицій, а також гострого дефіциту грошових коштів, зокрема, й у вигляді кредитних ресурсів, єдине, до чого призведе право на продаж землі — це скуповування земельних паїв великими агрохолдингами, корпораціями та особами, які не завжди в законний спосіб оволоділи значними фінансовими ресурсами і готові купляти права на землю для отримання доходів від власності на цю землю», — зазначають херсонські депутати, додавши, що у випадку запровадження вільного обігу земля може стати заручницею спекулятивних дій, внаслідок яких буде зірвано злагоджену роботу АПК, що може вплинути на продовольчу безпеку і призвести до дестабілізації в Україні.

Нагадаємо, в Україні мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення діє до 1 січня 2019 року.

Прес-служба ВАР

12.11.2018


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.