На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

MAS Seeds через п’ять років представить перший український гібрид кукурудзи

1 червня у селі Велика Олександрівка Київської області відбулося урочисте відкриття нового офісу та науково-дослідної станції компанії MAS Seeds.

Комплекс, який відтепер об’єднує головний офіс компанії та науково-дослідну станцію разом з дослідними ділянками та демонстраційним полем, утворює єдиний об’єкт з новітніх розробок, інновацій і досліджень компанії MAS Seeds.
Головний офіс компанії MAS Seeds було перенесено з міста Дніпро у Бориспільський район на Київщину.

«Першим кроком для інвестицій MAS Seeds в Україну стало будівництво нашого насіннєвого заводу на Дніпропетровщині 10 років тому. Наступним великим поступом стало відкриття науково-дослідної станції поблизу міста Бориспіль», - розповів Ромен Дестйо, генеральний директор компанії MAS Seeds Україна. – Наша нова R&D станція знаходиться в Київській області, на межі двох природних зон – Полісся та Лісостепу. Це дає нам можливість охопити максимально велику зону для наших досліджень, щоб створити нові гібриди та агротехнологічні рішення для практично всіх ґрунтово-кліматичних регіонів України. Новий комплекс об’єднує всю нашу команду: комерційний та адміністративний відділи, відділ маркетингу та відділ селекції, досліджень та розвитку (R&D). Біля комплексу знаходиться великий демонстраційний полігон, де висіяна вся лінійка корпоративного портфоліо і всі гібриди кукурудзи та соняшнику компанії MAS Seeds, які ми представляємо в Україні».

Окрім того, компанія MAS Seeds має ще одну науково-дослідну станцію на Дніпропетровщині, що займається науково-дослідною роботою та виробництвом експериментальних гібридів. У Запорізькій області розташований стратегічний об’єкт компанії, де вивчають стійкість батьківський ліній та гібридів соняшнику до вовчка. Різні дослідні поля з гібридами кукурудзи та соняшнику також закладені на Сумщині та Житомирщині.
«R&D станція у Великій Олександрівці має довший термін окупності, ніж завод, але стратегічно цей проект для нас дуже важливий. Щоб отримати результат у селекції, необхідно 10 років з моменту початку робіт. Зараз ми хочемо контролювати всі процеси селекції саме в Україні. У селекційному розпліднику кукурудзи на Київщині створюється нова історія компанії MAS Seeds. Через 5 років в Україні будуть зареєстровані гібриди 100% української селекції. Зараз ми використовуємо французьку генетику – батьківські компоненти, привезені з Франції, а насіння вирощуємо в Україні. Через 5 років наші селекціонери створять повністю українські гібриди, адаптовані під місцеві кліматичні умови та ґрунти», - повідомив Ромен Дестйо.

Відкриття науково-селекційної станції стало логічним продовженням роботи компанії з виведення на ринок найкращого посівного матеріалу з найвищим потенціалом, районованого відповідно до потреб українських виробників.
«Загальна площа закладених дослідів компанії MAS Seeds становить біля 90 га, це майже 40 000 ділянок гібридизації по всій території України. З 2500 нових незареєстрованих гібридів лише 10 пройдуть реєстрацію і 2-3 поповнять портфоліо гібридів кукурудзи та соняшнику в Україні», - розповів Костянтин Головашич, спеціаліст з кукурудзи та олійних культур MAS Seeds.

Комплекс MAS Seeds, розташований на території прогресивного та високотехнологічного агрохолдингу ТОВ «Агро-Регіон» у селі Велика Олександрівка та переданий у довгострокову оренду. «Ми тісно співпрацюємо з компанією Агро-Регіон, і наша взаємодія спрямована на підвищення рівня знань та можливостей обох компаній. Зокрема, цього року на демонстраційному полі агрохолдингу були закладені досліди з різними нормами висіву ключових гібридів кукурудзи.
«Продукти компанії MAS Seeds розраховані на агровиробників, тому найкраще, що ми можемо зробити – це бути поруч з ними, вчитися і розвиватися спільно. Залежно від результатів отриманих дослідів, ми можемо корегувати свої рекомендації, щоб бути кращими для своїх клієнтів», - зазначив Ромен Дестйо.
Сума інвестицій у R&D станцію склала приблизно $1 млн. На станції діятиме нова сучасна лабораторія, унікальна своїм оснащенням. Зокрема, для роботи станції було придбане обладнання для протруювання насіння, калібрування, точного підрахунку насіння. Також станція укомплектована селекційними сівалкою та комбайном від французького виробника Baural. За допомогою цієї техніки селекціонери компанії можуть закладати досліди в кукурудзяних та соняшникових розплідниках з необхідним розташуванням. Комбайн може збирати одночасно дві ділянки по 22 м² соняшнику і 19.8 м² кукурудзи та відразу надавати інформацію про вологість, вагу й вираховувати урожайність цього гібрида на гектар.
«Сьогодні компанія MAS Seeds займає менше 5% на українському ринку насіння. Наша ціль – протягом наступних 10 років сягнути 10%. Для нас це буде означати 1 млн га довіри клієнтів до нашого насіння», - підсумував генеральний директор компанії MAS Seeds Україна.

MAS Seeds – це бренд насіннєвої компанії MAÏSADOUR Semences S.A, що є дочірньою компанією Кооперативної групи MAÏSADOUR, першого сільськогосподарського кооперативу на південному заході Франції. Mas Seeds займається селекцією та виробництвом насіння ключових сільськогосподарських культур. Портфоліо компанії налічує 350 гібридів та сортів кукурудзи, соняшнику, озимого ріпаку, люцерни, сорго, зернових та кормових культур.
Торговельний оборот MAS Seeds складає 140 мільйонів євро, з яких 85% генерується за межами Франції. Компанія має 12 закордонних філій, комерційна активність відбувається у 40 країнах світу, де працюють 50% її співробітників. Виробничі площі з вирощування насіння MAS Seeds складають 25 000 га, щорічна виробнича потужність насіннєвих заводів становить 2,5 млн. посівних одиниць.
MAS Seeds Україна – найбільша закордонна філія компанії Mas Seeds, що відкрилась в 2007 році. В склад філії входять комерційний, виробничий, селекційно-дослідний, адміністративний відділи, надсучасний завод з виробництва насіння преміум класу, науково-дослідні станції в Київській та Дніпропетровській областях.


04.06.2018


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.