На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Україна спільно з Білоруссю, Молдовою та УНЗ ООН координуватиме зусилля для руйнування незаконних фінансових потоків

Стратегічну рамкову програму Управління з наркотиків та злочинності Організації Об’єднаних націй для країн Східної Європи до 2020 року було презентовано під час 61-ої сесії Комісії з наркотичних засобів «УНЗ ООН та Східно — Європейське Партнерство», яка відбулася у Відні (Австрія).
Керівники Програми контролю за контейнерами УНЗ ООН (Container Control Programm; CCP), представники країн-учасниць обговорили напрями розвитку стратегічного партнерства для Східної Європи (України, Білорусі та Молдови), національний та регіональний досвід співробітництва, найкращі практики та майбутні перспективи.
«Україна сьогодні активно долучається до новітніх методів боротьби зі злочинністю на кордоні. Проте ефективне їх впровадження неможливе без дієвого співробітництва із сусідніми країнами, адже у цій роботі необхідна спільна координація зусиль та дієвих заходів. Впевнений, що розроблена керівниками УНЗ стратегія партнерства для України, Білорусі та Молдови дозволить вивести наше співробітництво на більш високий рівень», — наголосив в.о. Голови ДФС Мирослав Продан.
За його словами, викладені у документі про Партнерство ситуаційний аналіз регіону, основні пріоритети регіону для дій, дозволяють зосередити увагу безпосередньо на тих питаннях, які потребують першочергового вирішення.
Так, документ містить дорожню карту для надання необхідної експертизи, технічних інструментів та консультативних послуг для посилення національних та регіональних можливостей з метою запобігання та протидії організованій злочинності, відмиванню коштів, корупції, незаконним наркотичним засобам та торгівлі людьми.
Однією із загроз, яка стоїть перед Східною Європою, є відмивання грошей та фінансування тероризму. Фінансові системи Білорусі, Молдови та України інтегровані у світову фінансову систему і повинні бути захищені від нових загроз.
Саме тому руйнування незаконних фінансових потоків є одним з найефективніших способів ліквідації організованої злочинності та терористичних мереж. Як вважають представники УНЗ ООН, для боротьби з незаконними фінансовими потоками необхідне належне законодавство по боротьбі з відмиванням грошей, ефективна співпраця з іноземними партнерами та, що найважливіше, наявність кваліфікованих фінансових дослідників.
У свою чергу Україна, як учасник Програми контролю за контейнерами УНЗ ООН, вже створила перший підрозділ портового контролю в Одеському морському торговельному порту для упередження незаконного переміщення товарів та підвищення рівня безпеки зовнішньої торгівлі.
За словами очільника ДФС, створення підрозділу є прикладом успішного міжнародного співробітництва та якісно нового рівня боротьби з транснаціональною злочинністю.
Підрозділ має доступ до національних баз даних і міжнародної митної системи оперативного обміну інформацією про затримання наркотичних засобів, прекурсорів, зброї, товарів подвійного призначення, контрафактних товарів, об’єктів флори і фауни, культурних цінностей тощо.
Посилена увага саме до Одеського регіону пояснюється тим, що фактично 100% контейнерів, які потрапляють на митну територію України, заходять саме через зону діяльності Одеської митниці.
Крім того, за словами начальника Одеської митниці ДФС Олександра Власова, лише протягом останніх двох років одеськими митниками було упереджено, зокрема, незаконне переміщення 517 кг героїну у рулонах гідроізоляційного бітуму, ввезеного з Туреччини; понад 173 кг героїну у товарі «промислова сіль» з Грузії; понад 71 кг героїну — у ламінаті для підлоги з Пакистану; понад 176 кг кілограмів пігулок амфетамину (каптагон) у підошві жіночого взуття з Лівану.
На сьогодні підрозділом припортового контролю вже упереджено незаконне переміщення понад 18 кг необробленого бурштину.
Для зміцнення потенціалу для боротьби з відмиванням грошей, фінансуванням тероризму та незаконними фінансовими потоками УНЗ ООН у рамках «Стратегічного партнерства та програмних дій УНЗ ООН у Східній Європі» продовжуватиме надавати допомогу Білорусі, Молдові та Україні у цій сфері.

Прес-служба ДФС України

15.03.2018


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.