На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Ціни на продовольство знизилися в грудні, але в середньому зросли за рік

Індекс продовольчих цін ФАО впав на 3,3 відсотка в грудні, але загалом у 2017 році він був на 8,2 вище ніж у 2016

11 січня 2017, Рим — Світові ціни на продовольство знизилися в грудні, в основному, внаслідок різкого зниження цін на рослинні олії і молочну продукцію. Такі дані були опубліковані сьогодні у Індексі продовольчих цін ФАО.

Індекс, який щомісяця відстежує зміни міжнародних цін на кошик основних продовольчих товарів, в грудні 2017 року знизився на 3,3 відсотка в порівнянні зі своїм значенням у листопаді і склав 169,8 пункту.

Незважаючи на невелике зниження в кінці року, Індекс продовольчих цін ФАО склав в середньому 174,6 пункту в 2017 році, що на 8,2 відсотка вище ніж у 2016 році, і є найвищим середньорічним показником з 2014 року.

Індекс цін ФАО на молочну продукцію знизився в грудні на 9,7 відсотка під впливом широкої експортної пропозиції і пасивного попиту, що зробило стримуючий вплив на міжнародні ціни на знежирене і незбиране сухе молоко, а також на сир і масло. Проте, субіндекс був на 31,5 відсотка вище в 2017 році в порівнянні з попереднім роком.

Індекс цін на рослинні олії ФАО знизився на 5,6 відсотка з листопада, оскільки ціни на пальмове масло впали на фоні зростаючих запасів в Малайзії та Індонезії. Це, в свою чергу, вплинуло на котирування соєвого масла. У 2017 році субіндекс був на 3 відсотки вищим, ніж у попередньому році.

Індекс цін на цукор ФАО також знизився на 4,1 відсотка в порівнянні зі значенням у листопаді , що було обумовлено сезонними факторами і очікуваною надлишковою пропозицією в майбутньому році. Ціни на цукор впали на 11,2 відсотка в 2017 році в порівнянні з 2016 роком, головним чином внаслідок хороших врожаїв в Бразилії, яка є провідним світовим виробником цукру.

Індекс цін на зернові ФАО залишався стабільним впродовж трьох місяців поспіль, при цьому міжнародні котирування на пшеницю слабшали, а ціни на кукурудзу і рис росли. Індекс був на 3,2 відсотка вищим в 2017 році в порівнянні з 2016 роком, але на 37 відсотків нижчим порівняно зі своїм рекордним показником у 2011 році.

Індекс цін на м’ясо ФАО трохи знизився в грудні, при цьому стабільна пропозиція зниження світових цін на яловичину. За рік субіндекс зареєстрував 9-відсоткове збільшення у порівнянні з аналогічним показником 2016 року.

11.01.2018


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.