На главную страницу  На главную страницу     Поиск по сайту  Поиск по сайту     Написать письмо  Написать письмо     Карта сайта  Карта сайта
Агро Перспектива
Мы есть на: 
   
 


Главная > Публикации > Пресс-релизы

Заява ГО «Бізнес-Варта» щодо змін до Податкового кодексу України

У зв’язку із ухваленими Верховною Радою України змінами до Податкового кодексу, зокрема, врахуванням поправки № 180 до законопроекту № 6776-д, якою передбачено скасування бюджетного відшкодування ПДВ при експорті технічних олійних культур — сої, ріпаку та соняшнику, ГО «Бізнес-Варта» разом з бізнес-спільнотою, народними депутатами, громадськими діячами, які є бізнес-омбудсменами організації, заявляє про необхідність прийняття термінових конкретних кроків для врегулювання ситуації, що склалася.
Зокрема, ми починаємо збирати та консолідувати бізнесменів для висловлення рішучих вимог до влади. Лише сама дія норми про скасування відшкодування ПДВ при експорті призведе до падіння закупівельних цін на олійні культури на внутрішньому ринку на 20%. При цьому аграрії-виробники продовжать сплачувати ПДВ і понесуть загальні прямі втрати за попередніми підрахунками в розмірі біля 18 млрд. грн. Крім того, слід не забувати й про збитки аграріїв від скасування спеціального режиму ПДВ, які вже складають біля 2 млрд $. Вкупі зі скасуванням бюджетних дотацій у 2018 році аграрна галузь може опинитись у катастрофічній ситуації через значне недофінансування.
ГО «Бізнес-Варта» разом з бізнес-спільнотою заявляє про свою тверду позицію щодо цього питання, оскільки такі рішення є прямими порушеннями міжнародних угод та чинного законодавства.
Окрім фінансових втрат у розмірі близько 18 млрд. грн., правка вплине на імідж України як надійного торговельного партнера. Очікуються штрафні санкції та незадоволення з боку іноземних партнерів, оскільки більшість угод вже укладено. Крім того, це вплине на погіршення відносин з нашим стратегічним партнером — Європейським Союзом, оскільки 90% експорту ріпаку здійснюється до ЄС.
Відкрито заявляємо, що аграрії та соціально відповідальний бізнес давно втомилися чекати милостиню від урядовців та чиновників. Бізнес будує свою успішну роботу й без допомоги держави, однак влада намагається зробити усе можливе, щоб завадити розвитку бізнесу в державі і запроваджує заходи, які можуть знищити певні галузі економіки.
Зокрема, за участі та при спільній роботі бізнес-омбудсменів ГО «Бізнес-Варта» народних депутатів, профільними асоціаціями фермерів, товаровиробниками, які засуджують ганебну поправку №180, підготовлено законопроект, який покликаний вирішити проблему та дискримінаційне ставлення по відношенню до окремих галузей АПК. Найближчими днями законопроект буде подано до Верховної Ради України тому, ми вимагаємо термінового його розгляду в Комітеті ВРУ з питань податкової та митної політики і в сесійній залі парламенту.

13.12.2017


По поводу размещения пресс-релизов обращайтесь в отдел маркетинга:
e-mail: client@agroperspectiva.com
тел.: +38 (044) 486-8119









НовостиНовости-ЭКОНОМИКА - Новости-АГРОБИЗНЕС - Новости-ПОТРЕБРЫНОК - Новости-КОМПАНИИ - Новости-ЗА РУБЕЖОМ - Новости-ДОСУГ
ПубликацииИтоги недели - Актуальная статья - Законодательство - Пресс-релизы - Анонсы - Досье - Семена - Бизнес-справка - Инфографика
ПодпискаАграрная неделя - Агрообзоры - Продукты
РекламаРеклама в журнале - Реклама на сайте
ПроектыСПЕЦПРОЕКТ МРИЯ - КЛУБ KUHN - ФОРУМ "AGRO-2013" - МОЛОЧНЫЙ МИР-2008 - УДОБРЕНИЯ-2010 - КОНКУРС. АГРОБАНК
СтатистикаПолевые работы - Запасы продовольствия
Для клиентовАгро Перспектива - Аграрная Неделя - «Агро Новости» Daily - «Зерно & Цены» - Агро+ «Зерно» - Агро+ «Зерно» (Monthly) - Агро+ «Масличные» - «Масличные & Цены» - Масличные (Monthly) - АГРО+ Молоко (Weekly) - «Молоко & Цены»  (Daily) - Агро+ «Сахар» - АГРО+ Молоко (Monthly) - «Сахар & Цены» - АГРО + Сахар (Monthly) - Агро+ «Мясо» - АГРО + Удобрения - Прайс Агро - Цены и торговля
АГРО ТВПЕРСПЕКТИВА - КРАЩИЙ ГОСПОДАР - СІЛЬСЬКИЙ ЧАС - АГРОКОНТРОЛЬ - МИНСЕЛЬХОЗ РОССИИ - ДРУГОЕ
О НАСО нас - Контакты - Наши вакансии - Новости сайта - Сервис сайта
2002 -2024 © ООО «Аграрика»
Все права защищены. Копирование и использование материалов разрешается
только с указанием гиперccылки на сайт www.agroperspectiva.com,
как на источник информации.